avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... varianta reparatie fatada
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

varianta reparatie fatada

Imobil cu 10 apartamente.Se hotaraste reparatia fatadei. Din 10 apartamente 9 apartamente voteaza ca modalitatea de plata sa se faca astfel: la fatada principala,adica unde fiecare are ferestre,plata sa se faca dupa delimitarea fiecaruia apartament,adica fiecare plateste reparatia in fata la apartamentul lui. Iar la calcane,unde nu se poate face delimitare plata sa se faca dupa cota parte indiviza.Se poate proceda astfel?
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 19:45, 12 Mai 2012
Din 10 aprtamente , un numar de 9 au votat si semnat in PV in cadrul AG varianta cea dupa delimitare .Unul singur s-a opus.Adica taman cel cu 4 fereste,balcon cu statui, si intins pe 2 strazi. Lui i-ar conveni dupa cota parte indiviza ,in defavoarea insa a tuturor celorlati care au 1,max 2 fereste.Este nevoie de vot 100% sau e destul votul cel de 90% ?
Pentru a lua o hotarare in AG este suficient votul a 50% + 1 dintre proprietari. Deci aveti o majoritate confortabila, ca sa zic asa. :)
Totusi aceasta hotarare este contrara prevederilor legale si va puteti astepta ca cel nemultumit sa actioneze asociatia in judecata, mai ales ca e vorba de sume consistente.

Macar sa fi negociat in asa fel incat el sa nu mai participe la cheltuielile restului de fatada (ma rog, portiunea din spate - calcanul).

In situatia in care stati intr-o astfel de cladire presupun ca proprietarii au altfel de educatie
decat cei adusi la bloc.(fie ei proprietari)
Va inteleg in ceea ce priveste consturile dar daca nu participati la fatada la acel blacon imens
sau ornamentatia daca vor pica nu va afecteaza.Orice zid dintr-o cladire chiar daca nu va
este in imediata apropiere afecteaza si degradeaza si restul.
Din aceasta cauza legiuitorul a spus conform ”cota parte indiviza.”
Si sunt apartamente care au la fatada 4 fereste +un balcon imens,inconjurat de sculpturi si ornamente,iar alte apartamente au la fatada doar o fereastra.Asa e dispunerea..Astefl incat ar aparea diferente de plata enorme,pentru ca unu,sa repare...un loc unde de fapt locuieste vecinul care se bucura de priveliste de vila,si inca intins pe 2 strazi.


Banuiesc ca cine are un apartament asa de mare are si o cota-parte indiviza corespunzatoare, nu va fi NICIODATA mai mica sau egala decat a celui care are o singura fereastra. Dar daca ati stabilit sa faceti repartizarea cheltuielilor pe suprafata care o detine fiecare la fatada nu este corect. Ati spus ca pe fatada balconul mare "este inconjurat de sculpturi si ornamente", costul reabilitarii acelor sculpturi nu este cumva mai mare,oare acel vecin beneficiaza singur de acele sculpturi sau sunt mandria intregului imobil?
Daca acel vecin nu este dispus sa achite suplimentar reabilitarea acelor sculpturi ce faceti?
Situatia e asa:eu am o ferestra la strada,parter.Vecinul de la etaj are 4 fereste+balcon cu statui ,se intinde pe doua strazi la strada.cota parte indiviza e la fel la mine si la el!.Sunt frustrata ca Legea este de asa natura incat eu,care am un amarat de geam la strada,si la parte,sa platesc in aceeasi proportie care are asa o suprafata uriasa si implicit avantaj.asa reoese dupa cota parte indiviza Eu nu stau in balconul cel luxos,nu il pot folosi si nu am priveliste de vila,pe 2 strazi inca.Camerele mele sunt dispuse in interiorul apartamentului(nu am la ele pereti exteriori,la cladirile de tip vechi sunt din pacate astfel de situatii.asa ca ar trebui sa platesc costuri imense dar sa nu am beneficiu.

Alte discuții în legătură

Reparatie fatada imobil arasgata arasgata Este normal ca la reparatia fatadei imobilului sa se imparta plata intre apartamente dupa cota parte indiviza, chiar daca apartamentele cu aceeasi cota parte ... (vezi toată discuția)
Contributie lucrari fatada andrewculda andrewculda As dori sa stiu daca sunt obligat sa contribui la plata lucrarilor de refacere a fatadei unei cladiri, daca sunt co-locatar in curte comuna (fac parte din ... (vezi toată discuția)
Ferestrele fac parte din fatade ? in sensul ca fatadele sunt ... Calin.Alin Calin.Alin Ferestrele fac parte din fatade ? in sensul ca fatadele sunt proprietate comuna si toti proprietarii contribuie la repararea lor , dar ferestrele ? Toti ... (vezi toată discuția)