avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... vanzare-cumparare auto --- lipsa C.I.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

vanzare-cumparare auto --- lipsa C.I.

Buna ziua,
Urmeaza sa cumpar un autoturism,dar buletinul meu urmeaza sa fie eliberat abia peste 14 zile lucratoare.
Exista vreo posibilitate ca actul de vanzare dintre mine si vanzator,sa se faca,utilizand in partea mea ca si document permisul de conducere?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:13, 14 Mai 2012
Permisul nu este act de identitate, nu se poate.
In contractul de vanzare cumparare scrieti ce vreti. Buletinul se poate schimba in timp, dar contractul isi pastreaza valabilitatea. Puteti trece CNP in loc de serie si nr. de CI. Era mai rau daca vroiati sa vindeti si cumparatorul ar fi vrut neaparat o copie dupa CI dvs. Sau puteti trece seria si nr. actualului act de identitate.
Da, la asta nu m-am gandit - ca de exemplu a doua zi dupa ce faceti contractul ati putea pierde CI, se schimba seria si nr. actului de identitate insa CNP-ul desigur este acelasi.
E o idee buna :)
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2012
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de mana ruxx ruxx buna ziua,va rog sa ma ajutati si pe mn cu o indrumare in situatia urmatoare:acum un an i.am dat unui prieten 2500 de euro pe o masina lovita, cu promisiunea ... (vezi toată discuția)
Date personale in contract de vanzare cumparare Spider06 Spider06 Buna ziua, Am primit un contract de vanzare cumparare de la un colaborator. Contractul are anexata si o imputernicire pe care trebuie sa o dam persoanei care ... (vezi toată discuția)
Lipsa cnp dintr-un contract mai vechi - are consecinte ? Vranceanud Vranceanud Buna seara, va rog ajutati-ma cu unn raspuns in urmatoarea chestiune: am cumparat in 1998 un apartament, dar in contract notarul, la data resepctiva, in afara ... (vezi toată discuția)