avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot divorta daca sotul meu este in inchisoare?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot divorta daca sotul meu este in inchisoare?

Buna ziua,

Sotul meu este intr`o inchisoare in Germania, ptr a doua oara...A mai fost si acum un an tot ptr aceeasi fapta ca acum, adica fiind soferul unei grupari care furau din magazine. Anul trecut a stat 5 luni si a luat cu suspendare 1 an si 2 luni... Acum va sta pe putin 3 ani.. Ideea este ca vreau sa divortez de el.. Tin sa precizez ca avem si doi copii minori, unul de 3 ani si unul de 9 luni, in rest nu avem nimic comun, adica proprietati sau bunuri, eu locuind impreuna cu cei doi copii in casa mamei mele. Intrebarea mea este cum pot divorta de el avand in vedere ca el este intr`o inchisoare din Germania si cam care ar fi conditiile acestui divort.? Va multumesc anticipat!
gi_jane2 a scris:

Daca vrea aparare, imputerniceste un avocat sa-l reprezinte, statul german nu cheltuie bani sa-l transporte pe detinut la divort in Romania.
Nici n-a fost condamnat inca, deci nu poate fi vb de transfer la cerere..

Ar ajuta mult o hartie de la sot trimisa prin posta, un raspuns la cererea de divort.. ca e de acord sau ca nu e de acord cu divortul.. nu conteaza.. sa raspunda ceva

Nu este obligat sa isi angajeze avocat si nici nu ar avea sens.
Deci,este exclus asa ceva.

Ea ar avea mare nevoie de avocat deoarece ea vrea sa divorteze.

Ideea cu hartia i-am dat-o si eu anterior dar cred ca el ar vrea sa vina la proces.

Ziceam de avocat pt parat ca poate se precipita parintii ca nora " il lasa " pe fiul lor, ca le " ia nepotii" si astfel sa fie dispusi sa plateasca un avocat pt al reprezenta pe fiu la procesul de divort. Daca se gandesc la avocat, va trebui sa plateasca si un notar neamt pt a merge la penitenciar sa semneze imputernicirea.
Nici eu nu cred ca are sens sa-si puna avocat pt ca doamna are motive suficiente de divort, asa ca chiar daca sotul s-ar impotrivi.. casatoria tot se va desface

La proces nu va veni ca nu are cum. Dupa ce va fi condamnat, poate cere transferul in Romania pt a ispasi restul de pedeapsa si atunci poate ca va fi adus.
Aveti dreptate... Exact asta gandesc parintii lui...dar eu nu vreau asta...Le las baiatul ptr ca ei stiu fff bine ce au la usa si chiar ei ca si parinti le`au zis fiului lor ca nici o femeie nu ar fi stat cu el si ca eu deja i`am iertat prea multe...doar ca acum se precipita ca nu prea le mai convine ca fiul lor a pierdut tot...pe de o parte ii inteleg dar nu au dreptul sa imi interzica sau sa ma ameninte sa nu divortez de fiul lor....si nepotii o sa ii vada de cate ori doresc chiar daca nu sunt in stare sa dea macar un telefon sa intrebe de ei....Ca sa stie ceva de ei ii sun eu....Dar asta e alta poveste.... Sotul meu nu e atat de prost sa ceara transferul in Romania ptr ca in puscariile de acolo e viata buna...aici e calvar.... A mai trecut o data prin asta si atunci i`am zis sa se transfere aici si a zis ca nu vrea....acolo sunt alte facilitati si alte reguli..mult mai bune decat in Romania... Totusi sper asa cum ati zis si dvs sa imi trimita scris ca vrea si el sa divortam...ptr ca era constient de asta...chiar am o conversatie cu el in care el imi zice..."stiu ca daca ajung la inchisoare relatia noastra s`a terminat si imi asum acest risc"... Nu stiu daca se pune asta dar sunt exact vb lui.... Va multumesc inca o data tuturor ptr raspunsuri....
Nu este necesar un notar.
Se poate trimite o cerere semnata de el de la locul de detentie.

Se va cita conform procedurii cu strainatatea si va semna de primirea citatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala declaratie acord iesire din tara minor Dagmar42 Dagmar42 Buna ziua.Cat dureaza o hotatate judecatoreasca prin ordonanta presedentiala,pt a-l aduce pe fiul meu in Germania la mine,tinand cont ca si sotul lucreaza in ... (vezi toată discuția)
Divort de tata in inchisoare giorgiana82 giorgiana82 Buna seara,sora mea este casatorita si are 2 fetite minore,tatal fetitelor nu isi indeplineste indatoririle de tata fiind mereu plecat de acasa nu a lucrat ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez! Andreea_2003 Andreea_2003 Buna ziua, Sotul este in inchisoare in strainatate. Am facut cererea de divort si s-a suparat foarte tare desi l-am asteptat mult timp.Am un copil de care ... (vezi toată discuția)