Buna seara,
Doresc sa divortez de sotul meu de comun acord dar nu stim care e calea cea mai ieftina , rapida si mai putin stanjenitoare cale.Se poate divorta prin mediere sau notar public avand un copil minor de 3 ani ?
Mentionez ca nu avem bunuri in comun sau ceva de genul acesta de impartit ..
Stiu foarte multe cupluri care au ales sa divorteze in asemenea conditii.Pentru ca este mult mai convenabil,din mai multe puncte de vedere.Si pentru ca exista si oameni civilizati,cu bun simt,educati, fara a fi neaparat intelectuali...Cine suntem noi sa judecam?!Si apoi...Never say never...
d-ta vorbesti de cuplurile care se urasc extrem de mult si de aceea accepta atr 4 ala nenorocit, numai sa scape unul de celalalt si apoi sa le para rau ca au facut-o! si apropo de cine nu e mai presus de lege..sunt exact cei care interpreteaza legea in sensul rau al EI.
Sincer m-ati biuimacit de tot dar noi saptamana aceasta vom merge impreuna la un notar si vom vedea exact destre ce este vorba.Am spus si repet suntem 2 oameni maturi si care au ajuns la un nivel in care relatia nu mai merge si vrem sa punem punct intr-un mod civilizat..simplu..usor si nu costsitor.Eu platesc totul pt ca el pt moment nu are un job.Cand isi va lua unul o sa imi dea jumate din bani.Tot ceea ce priveste copilul e simplu..sta cu mine..iar el se implica cat de mult poate.Am intrebat de comisioanele la notar pt ca indicat e: decat sa platesc niste bani aiurea mai bine duc copilul la teatru..cofetarie..excursie..etcMai bine folosesc acei bani pt altceva
@grio_p, din 1 octombrie 2011 pana acum am avut aproximativ 22 de cazuri de divort, din acestea 14 au ales divortul prin notar (aveau unul sau mai mult copii minori) si 8 prin instanta.
Persoanele care au ales sa divorteze prin notar au fost persoanele care nu au vrut sa faca scandal, să se injure ca la usa cortului, etc. Au inteles să se desparta civilizat si sa vada in primul rand interesul copilului.
Pot sa va spun, ca majoritatea dintre acestia au acceptat in tocmai planul parental intocmit de mine, deci impart custodia, au grija amandoi de copii, parintele care nu are locuinta copilului se bucura de un program de vizita neingradit (cand vrea, in limita bunului simt), jumatate de vacanta de vara si o vacanta de sarbatori (craciunul la un parinte, pastele la altu si invers).
Pe de alta parte am si divorturi prin instanta, procese care dureaza in principal pentru ca partile nu vor sa faca nici o concesie, se cearta „ca la usa cortului”.
Divort la notar
mary11
As vrea sa stiu cat dureaza un divort la notar daca sotii sunt de acord si nu au nici o obiectie.Exista si copil in aceasta casatorie si am stabilit totul de ... (vezi toată discuția)
Divortul la notar
mmmmela
buna ziua,
daca cineva vrea sa divorteze in conditiile in care are si un copil,poate divorta la notar daca sunt de comun acord si tatal copilului nu are nici ... (vezi toată discuția)