Buna seara,
Doresc sa divortez de sotul meu de comun acord dar nu stim care e calea cea mai ieftina , rapida si mai putin stanjenitoare cale.Se poate divorta prin mediere sau notar public avand un copil minor de 3 ani ?
Mentionez ca nu avem bunuri in comun sau ceva de genul acesta de impartit ..
Multumesc pentru raspuns.Trebuie ca inainte de a merge la notar sa luam si cate un avocat?Sau putem merge noi 2 si sa vb direct cu notarul ce anume am hotarat impreuna?iar la randul lui notarul sa faca totul ?iar noi doar sa ne prezentam peste cele 30 de zile sa semnam actele?
Astept raspuns.Multumesc
Nu stiu daca notarul va sta sa va scrie dvs. planul parental, asa ca va trebui ca ambii parinti sa se intalneasca si sa stabileasca cum vor creste copilul, orar, vacante, drept de decizie, pensie de intretinere
In cadrul procedurii de divort oe cale amiabila la notar, se autentifica o conventie prin care sotii decid cu privire la numele care l vor purta dupa divort, domiciliul minorului, asupra cheltuielilor cu privire la cresterea si educarea minorului, la exercitarea in comun a autoritatii parintesti, la programul de vizita. De asemenea se va proceda la cererea notarului prin adresa catre autoritatea tutelara la o ancheta psiho sociala la domiciliul comun al parintilor iar daca minorul are peste 10 ani se va proceda la audierea lui de catre notarul public in prezenta ambilor parinti. Termenul de 30 de zile poate fi prelungit in caz ca ancheta psiho sociala nu a avut loc in acest interval din motive intemeiate.
Divort la notar
mary11
As vrea sa stiu cat dureaza un divort la notar daca sotii sunt de acord si nu au nici o obiectie.Exista si copil in aceasta casatorie si am stabilit totul de ... (vezi toată discuția)
Divortul la notar
mmmmela
buna ziua,
daca cineva vrea sa divorteze in conditiile in care are si un copil,poate divorta la notar daca sunt de comun acord si tatal copilului nu are nici ... (vezi toată discuția)