avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua.Sotul meu are un copil din prima casatorie caruia ii plateste pensie alimentara.Impreuna mai avem un copil .In urma inaintari la tribunal din partea fostei sotii a unei cereri de marirea pensiei alimentare,instanta a stabilit ca suma cuvenita pentru pensie alimentara sa nu fie egala cu suma calculata veniturilor dint-un sfert de salariu ce revin calculului tinand cont ca mai are un copil cu mine.In adresa formulata de la tribunal catre sotul mei il informeaya suma care trebuie sa o returneze si ii spune ca necesitatile primului copil sunt mai mari decat pentru copilul facut impreuna ceea ce nu mi se pare normal.Intrebarea mea este pana la ce varsta se plateste pensie alimentara si daca urmeaza o facultate mai departe pana la ce varsta.Este vreo regula daca facultatea este de stat sau particulara.Va multumesc pentru raspunsuri si o zi frumoasa va doresc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:12, 16 Mai 2012
Copilul are dreptul la pensie de intretinere si dupa ce a implinit varsta de 18 ani, daca se afla in continuarea studiilor insa cel mult pana la varsta de 25 ani. Copilul va mai avea dreptul la pensie de intretinere si dupa terminarea clasei a 12-a, numai daca va urma cursurile unei unitati de invatamant superior. Nu are nicio importanta daca facultatea la care va merge este privata sau de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara platita in avans cristilaur cristilaur In urma cu aproximativ patru ani i-am platit fostei sotii pensia alimentara pentru fica noastra in avans prin noatar calculata la salariul minim pe economie de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara molimpia17 molimpia17 Din somaj se poate retine pensia alimentara si care este varsta maxima a copilului la care se poate retine aceasta pensie chiar daca este la facultate? Care ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentare din urma ankalupu ankalupu sunt divortat din 2007, in urma casatoriei a rezultat un copil, caruia ii platesc pensie alimentara, cea care a fost stabilita atunci. de 3 ani mi am schimbat ... (vezi toată discuția)