avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Data limita de depunere a bilantului
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Data limita de depunere a bilantului

Buna ziua!

As avea si eu cateva intrebari legate de depunderea bilantului. Am observat ca bilantul de pe un an se poate depunde si anul urmator...insa care sunt consecintele ? Penalizari ?

Ideea e ca mi-am infiintat un S.R.L. acum 3 luni, firma neavand inca activitate prea mare si implicit nici venituri prea mari. Care este data limita pentru depunerea bilantului contabil pe 2008 ?
Cel mai recent răspuns: drecredit , utilizator 15:24, 23 Martie 2010
"Legat de bilantul contabil, am si eu o intrebare. Am o firma - un magazin virtual, fara angajati, platitoare de TVA. Firma are activitate dar, fara profit: datorat - 0, de plata - 0, de recuperat - 0. Am depus semestrial declaratiile necesare la MF dar inca nu am depus bilantul contabil pe 2008.
Imi puteti spune, va rog, care sunt penalizarile? Ce se intampla? "
=============================================================

"""Legea 82 a contabilitatii:

Art. 41. - Constituie contraventii la prevederile prezentei legi urmatoarele fapte, daca nu sunt savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii, sa fie considerate infractiuni:
..
2. nerespectarea reglementarilor emise de Ministerul Finantelor Publice cu privire la:
....
d1) depunerea la unitatile teritoriale ale Ministerului Economiei si Finantelor a situatiilor financiare anuale;
e) intocmirea si depunerea la unitatile teritoriale ale Ministerului Economiei si Finantelor a situatiilor financiare periodice sau a raportarilor contabile stabilite potrivit legii.


Art. 42. -(1) Contraventia prevazuta la art. 41:
-cele prevazute la pct. 2 lit. c), d), d1), pct. 4 si 5, cu amenda de la 400 lei la 5.000 lei,
-cea prevazuta la pct. 2 lit. e), cu amenda de la 500 lei la 1.500 lei,

Criteriile in functie de care se stabileste nivelul amenzii se coreleaza cu nivelul cifrei de afaceri, dupa caz.

(2) Amenda pentru neindeplinirea obligatiei prevazute la:
-art. 41 pct. 2 lit. e) este de la 1.000 lei la 3.000 lei, daca perioada de intarziere pentru intocmirea si depunerea situatiilor financiare periodice este cuprinsa intre 15 si 30 de zile lucratoare,
-si de la 1.500 lei la 4.500 lei, daca perioada de intarziere depaseste 30 de zile lucratoare.


(5) Amenzile contraventionale prevazute la alin. (1) si (2) se suporta de persoanele vinovate.
(6) Contraventiilor prevazute la art. 41 le sunt aplicabile dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor.

* (7) In situatia in care in termen de 10 zile lucratoare de la aplicarea amenzii prevazute la alin. (2) nu se depun situatiile financiare prevazute la art. 35 alin. (3), Ministerul Economiei si Finantelor va lua urmatoarele masuri:
- a) blocarea deschiderilor de credite bugetare pentru ordonatorii principali de credite ai bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale de stat, bugetului asigurarilor pentru somaj, bugetului Fondului national unic de asigurari de sanatate si ai bugetelor locale;
- b) blocarea conturilor de disponibilitati deschise la unitatile Trezoreriei Statului pe numele autoritatilor si institutiilor publice finantate integral sau partial din venituri proprii

Art. 43. - Efectuarea cu stiinta de inregistrari inexacte, precum si omisiunea cu stiinta a inregistrarilor in contabilitate, avand drept consecinta denaturarea veniturilor, cheltuielilor, rezultatelor financiare, precum si a elementelor de activ si de pasiv ce se reflecta in bilant, constituie infractiunea de fals intelectual si se pedepseste conform legii. """
pentru anul fin. 2009 gasesti informatii utile aici - [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere bilant ioana b ioana b daca o firma si-a suspendat activitatea din 1.05.2009 poate sa depuna bilantul pe 2008 pana in 29.05.2009? (vezi toată discuția)
Bilant 31.12.2008 ccoco ccoco buna ziua, care este data limita pentru depunerea bilantului la 31.12.2008 la administratia financiara? multumesc (vezi toată discuția)
Bilant contabil ContSters22096 ContSters22096 care este sanctiunea pt nedepunerea bilantului la ORC pana la 13 august? (vezi toată discuția)