avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stimulent de inserție
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stimulent de inserție

Instituția noastră a acordat tatălui stimulent de inserție, ca urmare a îndeplinirii cumulative a condițiilor impuse de OUG nr. 111/2010.
Precizez că ne aflăm în situația prevăzută de art. 29 alin 2 din actul normativ de mai sus .
În urma unor verificări, ne-am sesizat cu faptul că soția lui a introdus acțiune de divorț dar și că cei doi sunt despărțiți în fapt și nu mai locuiesc împreună.
Conform prevederilor art. 17 alin 2 în referire la art. 16 alin 2 lit h cu aplicarea la art. 12 lit. c. rezultă că plata stimulentului se suspendă începând cu luna următoare celei în care se constată că tatăl nu mai locuiește cu copilul/copii pentru care a solicitat acest drept.
Având în vedere cele de mai sus doresc să știu dacă procedăm corect în situația în care suspendăm plata stimulentului către tată.
Vă mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 22 Mai 2012
Pentru a se suspenda plata stimulentului de insertie, ar trebui sa aveti o copie de pe hotararea judecatoreasca irevocabila de incredintare a copilului mamei si dovada ca tatal nu mai locuieste cu minorul ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare stimulent de insertie pt. tatal copilului delvyy2008 delvyy2008 buna ziua...pot solicita acordarea de stimulent pt insertie pt Tatal copilului direct de la angajator?? asa mi s.a spus de la Primarie...angajatorul este ... (vezi toată discuția)
Stimulent tatal, daca mama nu poate beneficia muscalucristina muscalucristina buna ziua, am si eu o intrebare, tatal poate beneficia de stimulentul de insertie daca mama nu poate beneficia de concediu de crestere copil? si daca da ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil VitOtilia VitOtilia Buna ziua! Am urmatoarea situatie: un angajat (a carei sotie este casnica) doreste sa primeasca indemnizatia pentru crestere copil pentru acesta din urma in ... (vezi toată discuția)