avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... marfa cumparata din supermarket pe persoana fizica
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

marfa cumparata din supermarket pe persoana fizica

ce se intampla daca cumperi marfa pe persoana fizica dintr-un supermarket?
o cunostinta de-a mea a fost chemata la control pt ca a cumparat marfa pe persoana fizica din supermarket pe perioada 1-01-2011 1-05-2012.
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Are un S.R.L a luat in mod repetat in regim en-gross pe persoana fizica ,ca a vandut.o daruit.o etc e treaba lui (cred) Totusi nu inteleg ce treaba are cu ce cumperi pe persoana fizica ?
Pai e la mintea cocosului de ce a fost chemat. Chiar nu intelegeti? Am un SRL si cumpar en=gros. In paralel cumpar tot cantitati mari pe persoana fizica. De cate ori cumpar cantitati mari pe pf? O data, de doua ori. Daca iau constant pe persoana fizica, concluzia extrem de evidenta este evaziune fiscala.
E simplu ca "buna ziua". A cumparat marfa pe persoana fizica si a vandut-o in magazin.

Multumesc domnule avocat pentru confirmare, am intuit bine infractiunea.
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Concluzia asta ar fi ,dar totusi o persoana fizica nu are voie sa cumpere ce doreste si cat doreste ?
Are voie, dar nu in cantitati industriale. V-am mai scris. Daca persoana are SRL au facut legatura cei de la Garda ca nu este in regula aprovizionarea de acest gen. Acum ganditi-va si Dvs. Daca a cumparat de doua ori pe saptamana marfuri de 5000 lei, intr-o luna de 20000 lei care familie mananca atat? Sau cine isi permite sa faca atatea cadouri? 14 luni x 20000 lei= 280000 lei. Cum ii credeti pe cei care verifica toate acestea?
Sau pe noi, cei care raspundem aici?
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Este legal ce se intampla la kaufland? lucian.gogioman lucian.gogioman Am o societate si m-au atras preturile de la supermarketul Kaufland, toate bune si frumoase pana acum vreo 3 luni cand am dorit sa cumpar anumite produse ... (vezi toată discuția)
Magazin en gross - am vandut la persoane fizice xpt1 xpt1 Buna. Am un mic magazin en-gross la care am vindut marfa catre firme dar si catre persoane fizice. Incasarea s-a facut cu bon fiscal. Acum am un control de ... (vezi toată discuția)
Control fiscal mona_genes mona_genes Buna ziua ! Am primit o instiintare de la financiar ca sa dau o situatie a unui client pe o anumita perioada. Clientul este PF. Eu , ca depozit en-gross am ... (vezi toată discuția)