avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM nesemnat de angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM nesemnat de angajat

Revin cu o intrebare.
In urma disponibilizarii am ramas fara loc de munca, dar in urma unui interviu am fost contactat de o SC... M-am prezentat in data de 24 si 25 martie fara a semna un act cu ei si pe urma l-ea spus ca nu pot sa mai lucrez la programul non stop pe care il aveau.Mi-am depus dosarul la somaj si de 2 luni sunt in somaj beneficiind de toate drepturile.Dar astazi cand m-am prezentat la viza la somaj surpriza: apar in baza de date a- ITM-ului cu contract pe perioada 26 - 27.03 , desi ma repet nu am semnat cu angajatorul nici un contrac si al lucrat 24 si 25 03 si nu 26 si 27.Nu mai inteleg nimic cum au putut sa transmita un contract nesemnat de mine? Ce pot face in continuare pentru a beneficia de somaj? Am nevoie de indrumare. Va multumesc mul.
Cel mai recent răspuns: misca , utilizator 13:50, 29 Mai 2012
CIM este pe perioada determinata este pe 3 luni.Mi s-a spus ca erau obligati sa transmita la REVISAL contractul ca sa nu apar la ei ca am lucrat (la negru) fara contract desi eu am fost in 23 si 24 si in 25 am comunicat ca nu mai vin. Ei au intocmit totusi CIM cu data de 26 si cu data de 27 au incetat contractul. Grea problema de rezolvat. Nu stiu cum sa fac sa fie bine si pt. mine si pt. ei. Sa semnez cim intocmit in data de 26.03 cu maine in data de 24 05. Nu mi se pare corect.
Daca este pe determinata, atunci plata somajului se suspenda si se va relua de la data incetarii c.i.m. ... este cam tardiva solutia care se doreste de catre angajator...
Da este destul de tardiva, dar in situatia asta ce pot sa fac ca sa fie bine pt. ambele parti. Nu am nici o idee, sunt total debusolat.
Ca sa fie bine, ar trebui sa semnati si sa mergeti cu c.i.m. si cu decizia de incetare a raportului de munca , astfel incat sa va fie reluata plata indemnziatiei de somaj ...
Am fost astazi la somaj cu un raport de la angajator unde spune ca data inceperii cim este 26.03 si data incetarii este 27.03. Acolo mi s-a comunicat ca daca si data incetarii era tot 26.03 era in regula si putean sa beneficiez de somaj in continuare. Sau o alta varianta ca de la data de 22.03 de cand am facul lichidarea cu fostul angajator si pana la depunerea dosarului de somaj adica pe 28.03 am lucrat o zi in alta parte, nu mai pot sa beneficiez de somaj. Ca daca depuneam intai dosarul la somaj si apoi lucran in alta parte o zi se suspenda dosarul si apoi se intocmea un alt dosat cu ultimul angajator. Sunt total debusolat oricum am inteles ca trebuie sa restitui banii primiti pana acum, si eventual daca se mai aproba un alt dosar trebuie sa o iau de la capat cu alergatura dupa actele pt. depunere dosar.
As dori sa stiu daca pot cere o audienta la Ag. de somaj sa mi se explice clar cum stau lucrurile pt. ca sunt tare incurcate si nu stiu incotro s-o apuc. Acolo am fost indrumat la contabilitate si de acolo mi s-a comunicat aceste pareri impartite. Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Anulare/stergere cim bianca2020 bianca2020 Sunt \'\'proaspat\'\' absolventa de liceu.Acum o saptamana am gasit un loc de munca ce parea sa fie pe placul meu.Am stat 2 zile in proba dupa care m-au dat ... (vezi toată discuția)
Lncetare contract cosmin20141 cosmin20141 Buna ziua, Doresc sa stiu daca am fost la o firma, unde dupa cateva interviuri mi-au spus ca ma aleg pe mine din multi candidati, am facut o cerere de mana ... (vezi toată discuția)
Problema contract individual de munca istrate01 istrate01 buna ziua si bine vam gasit tuturor utilizatorilor acestui forum,am o problema destul de delicata si am nevoile de parerile dvoastra.eu beneficiez de somaj ... (vezi toată discuția)