avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM nesemnat de angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM nesemnat de angajat

Revin cu o intrebare.
In urma disponibilizarii am ramas fara loc de munca, dar in urma unui interviu am fost contactat de o SC... M-am prezentat in data de 24 si 25 martie fara a semna un act cu ei si pe urma l-ea spus ca nu pot sa mai lucrez la programul non stop pe care il aveau.Mi-am depus dosarul la somaj si de 2 luni sunt in somaj beneficiind de toate drepturile.Dar astazi cand m-am prezentat la viza la somaj surpriza: apar in baza de date a- ITM-ului cu contract pe perioada 26 - 27.03 , desi ma repet nu am semnat cu angajatorul nici un contrac si al lucrat 24 si 25 03 si nu 26 si 27.Nu mai inteleg nimic cum au putut sa transmita un contract nesemnat de mine? Ce pot face in continuare pentru a beneficia de somaj? Am nevoie de indrumare. Va multumesc mul.
Cel mai recent răspuns: misca , utilizator 13:50, 29 Mai 2012
Revin din nou legat de aceasta problema.Am sunat la angajator si am comunicat ce am discutat la Ag. de somaj si au mers personal sa vorbeasca acolo.M-au sunat apoi si mi-au spus ca au fost si au lamurit lucrurile spunandu-le ca incetarea cim a fos facuta din vina lor si nu din a mea, apoi m-au sunat sa-mi spuna ca este in regula si ca nu va fi suspendat dosarul de somaj ci va merge in continuare, dar sa merg eu maine la ei sa iau cim si notificare si vor merge impreuna cu mine la somaj. Eu stiu ca sunt direct interesati sa-si rezolve problema cu cim nesemnat, dar nu stiu nici eu cum sa procedez. M- am gandit sa le comunic dimineata ca ne intalnim la Ag. de somaj si sa rezolvam acolo impreuna toata tarasenia asta, dar nu la ei la birou. Oare este bine asa? Sa semnez acum dupa atata timp cim si voi fi sigura ca pot dormi linistita in continuare sau ma trezesc cu alte bube in cap?
Da, este bine sa va intalniti dimineata la AJOFM... daca se rezolva treaba , atunci nu aveti ce griji sa va mai faceti ...
Va multumesc pentru sprijinul acordat, iar maine sper sa se rezolve aceasta situatie.Va voi tine la curent.
Am sunat din nou la angajator pt. ca ramasese stabilit ca mergem impreuna astazi la AJOFM sa rezolvam problema.Mi s-a comunicat ca astazi nu pot veni ca au o sedinta importanta, dar vin luni cu toate documentele.Intrebarea lor era daca eu semnez cin si notificarea.Am spus ca daca totul este in regula la fata locului semnez pt. ca interesul meu este sa se rezolve in favoarea ambilor. Dar eu tot nu am putut sta linistit si am mers iar la AJOFM dupa convorbirea telefonica avuta cu angajatorul si acolo mi s-a spus ca nu stie cu cine a vorbit ieri doamna de la SC... ca dosarul meu de somaj inceteaza clar pt. ca apar cu o zi lucrata in data de 26.03. Cum procedez mai departe?Sa ma adresez la ITM cu o sesizare pt. cim nesemnat si apoi in instanta? Eu nu am semnat cu ei protectia muncii,nu condica, nu c.i.m. si nici stat de plata pt. o zi lucrata.Sau se poate inchide dosarul de somaj care l-am avut si sa le returnez eu banii( pe care oricum va trebui sa- i returnez) si apoi sa intocmesc un alt dosat cu ultimul amgajator sau am gastig de cauza doar in instanta? Este o problema tare incurcata si nu stiu cum voi iesi la liman din asta.
Mergeti si depuneti intretimp sesizarea la ITM si actiunea in instanta .... mentionati in sesizarea catre ITM ca nu ati semnat c.i.m. , iar in actiune faptul ca doriti anularea acestuia intrucat nu l-ati semnat si ca acest c.i.m. nu are cum sa-si produca efecte juridice.

Alte discuții în legătură

Anulare/stergere cim bianca2020 bianca2020 Sunt \'\'proaspat\'\' absolventa de liceu.Acum o saptamana am gasit un loc de munca ce parea sa fie pe placul meu.Am stat 2 zile in proba dupa care m-au dat ... (vezi toată discuția)
Lncetare contract cosmin20141 cosmin20141 Buna ziua, Doresc sa stiu daca am fost la o firma, unde dupa cateva interviuri mi-au spus ca ma aleg pe mine din multi candidati, am facut o cerere de mana ... (vezi toată discuția)
Problema contract individual de munca istrate01 istrate01 buna ziua si bine vam gasit tuturor utilizatorilor acestui forum,am o problema destul de delicata si am nevoile de parerile dvoastra.eu beneficiez de somaj ... (vezi toată discuția)