avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM nesemnat de angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM nesemnat de angajat

Revin cu o intrebare.
In urma disponibilizarii am ramas fara loc de munca, dar in urma unui interviu am fost contactat de o SC... M-am prezentat in data de 24 si 25 martie fara a semna un act cu ei si pe urma l-ea spus ca nu pot sa mai lucrez la programul non stop pe care il aveau.Mi-am depus dosarul la somaj si de 2 luni sunt in somaj beneficiind de toate drepturile.Dar astazi cand m-am prezentat la viza la somaj surpriza: apar in baza de date a- ITM-ului cu contract pe perioada 26 - 27.03 , desi ma repet nu am semnat cu angajatorul nici un contrac si al lucrat 24 si 25 03 si nu 26 si 27.Nu mai inteleg nimic cum au putut sa transmita un contract nesemnat de mine? Ce pot face in continuare pentru a beneficia de somaj? Am nevoie de indrumare. Va multumesc mul.
Cel mai recent răspuns: misca , utilizator 13:50, 29 Mai 2012
Sunt intr-o situatie disperata. Au trecut cele 5 zile lucratoare de cand trebuia sa duc la somaj copie de pe cim, dar angajatorul refuza sa imi dea cim pana nu il semnez.Astazi am fost la sediul lor cu o notificare scrisa de mine in care le comunic ca s-a inchieat in mod ilegal un cim fara acordul meu si solicit sa -mi comunice toate inscrisurile care au fost depuse si inregistrate la ITM, dar ei refuza sa-mi primeasca notificarea si sa-mi dea nr. de inregistrare.Le-am comunicat ca am facut o sesizare catre ITM si mi-au spus ca ce daca, cei de la ITM ii vor amenda cu o suma si atat, iar eu raman fara indemnizatia de somaj.Au venit cu propunerea ca eu sa le semnez actele si in cazul in care se suspenda somajul ei sa-mi faca un cim pe 1 an cu 4 ore de munca si sa primesc un salariu timp de un an cat este ind. de somaj.De unde pot eu sa stiu ca se tin de cuvant dupa ce le semnez actele?Ce sa fac am ajuns sa vorbesc singur si nu mai stiu cum sa ies din aceasta incurcatura.
Puteti afla, intr-un singur mod, odata cu semnarea acelor acte sa semnati si noul c.i.m. asa cum doreste angajatorul ....
Da asa spun si ei ca o data cu semnarea actelor fac ei un nou cim dar ca nu e nevoie sa lucrez ci doar sa primesc salariu atat cat ar fi ind. de somaj. Este posibil asa ceva? Eu de unde stiu ca ei se vor tine de cuvant dupa ce le semnez actele ei pot sa-mi suspende si noul cim pe moti ca sunt in perioada de proba si nu corespund d.d.v. stiu si ei profesional sa zicem sau prin absente menotivate eu neprezentandu-ma la munca nu? Ce garantie am eu ca ei se tin de cuvant?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare/stergere cim bianca2020 bianca2020 Sunt \'\'proaspat\'\' absolventa de liceu.Acum o saptamana am gasit un loc de munca ce parea sa fie pe placul meu.Am stat 2 zile in proba dupa care m-au dat ... (vezi toată discuția)
Lncetare contract cosmin20141 cosmin20141 Buna ziua, Doresc sa stiu daca am fost la o firma, unde dupa cateva interviuri mi-au spus ca ma aleg pe mine din multi candidati, am facut o cerere de mana ... (vezi toată discuția)
Problema contract individual de munca istrate01 istrate01 buna ziua si bine vam gasit tuturor utilizatorilor acestui forum,am o problema destul de delicata si am nevoile de parerile dvoastra.eu beneficiez de somaj ... (vezi toată discuția)