avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imobil cumparat in perioada concubinajului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imobil cumparat in perioada concubinajului

Buna ziua,
ma puteti ajuta va rog cu urmatoarea problema: am cumparat un apartament pe numele meu, si prietenul meu locuieste la mine. Exista posibilitatea ca pe viitor, in functie de cum decurg lucrurile, el sa aiba dreptul sa o parte din apartamentul si bunurile mele?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: anaant , utilizator 12:01, 28 Mai 2012
Nu va avea drept decat daca face dovada ca a contribuit in vreun fel la dobandirea acestor bunuri, sau ca ele au fost achiitionate in scopul unei eventuale casatorii.
nu are cum sa faca aceasta dovada, toate actele sunt pe numele meu. La ce va referiti prin 'contributie'? De asemenea, noi intentionam sa ne casatorim, dar intr-un viitor nu foarte apropiat. multumesc frumos
de asemenea, se poate semna vreun act, ca in cazul contractului prenuptial, pt a ma asigura ca nu vor fi probleme in viitor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie: bunuri achizitionate din fonduri proprii georgesima georgesima Am o suma de bani in conturi si intentionez sa ma casatoresc in regim normal (bunuri comune), din codul civil inteleg ca acesti bani raman bun propriu. ... (vezi toată discuția)
Intentionez sa ma casatoresc si am nevoie de un sfat \"prenuptial\" draga55 draga55 Intentionez sa ma casatoresc intr un viitor apropiat si va scriu din dorinta de a fi sfatuita ,din timp, asupra ce e mai bine sa fac, pt a ma simti protejata ... (vezi toată discuția)
"contract prenuptial" ? mustang mustang Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi: Sunt necasatorit; am un apartament cumparat in urma cu 1 an, avans + credit pe 30 ani. Mai am un teren ... (vezi toată discuția)