avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Urgent ajutor - succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Urgent ajutor - succesiune

Buna seara.Vreau sa fac cadastru la casa,anexe si silistea casei dar nu am facuta succesiunea dupa parinti ,decedati in 1994 si2004 iar la rol la primarie este trecut sotul de 8 ani.La primarie ne-a spus ca nu ne poate da anexa 1 si 2 si celelalte acte pe numele defunctilor pentru ca ei nu mai figureaza la rol.Ce ar trebui facut ca sa pot face cadastru,succesiunea?Mentionez ca eu sunt nascuta in 1960 iar casa este construita in1957.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: marfan , utilizator 17:29, 29 Mai 2012
Ce situatie absurda, creata evident de cei de la primarie. Pe de alta parte, trebuiau sa va treaca pe rol, ca sa platiti impozit - si bine ati facut. Parintii ce acte aveau pentru casa, titlu de proprietate sau doar rolul?
Eu cred ca nu mai aveti nevoie de succesiune, mergeti la cadastru cu actele de la primarie prin care dovediti ca detineti acel teren + casa si faceti intabularea.
Peste doi ani oricum puteti invoca uzucapiunea si casa+terenul sunt ale dv.
Intabularea nu o poate face fara un act doveditor al dreptului de proprietate, in situatia dnei. , primaria poate doar elibera certificat de atestare fiscala (care oricum este obligatoriu intabularii) dar nu si act doveditor al proprietatii. Cat despre uzucapiune, termenul de 10 ani din noul cod civil se aplica numai in cazurile in care posesia a inceput dupa data intrarii in vigoare a acestuia. (in vechiul cod, daca nu gresesc, uzucapiunea era de 30 de ani).
Multumesc mult pentru ajutor tuturor! VoL iti multumesc pentru sfaturi! O sa merg la cei de la primarie sa vedem ce putem face. Sper sa fie intelegatori si sa o scoatem la capat cumva sa fie bine atat pentru mine cat si pentru ei. Multumesc inca o data!
Daca parintii aveau titlu de proprietate pe casa/teren, atunci primaria va poate da anexa cu ele.
Faptul ca e pe rolul dv. are doar aspect fiscal, nu demonstreaza proprietatea.
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2012
marfan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de proprietate CRISTIMAR39 CRISTIMAR39 Buna ziua.Ma numesc zaharia cristina-maria,sunt casatorita din anul 1997,iar din anul 1998 platesc la primarie rol pe numele sotului zaharia constantin.Anul ... (vezi toată discuția)
Drepturi succesiune werner werner am si eu o intrebare.... sora bunicii mele a decedat in decembrie si nu are copii.. mai suntem din partea lor, in familie, eu si o matusa care are doi copii ... (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare fara titlu de proprietate? andressa01 andressa01 Situatie concreta: in Mai 1948 strabunicii au cumparat un teren pe care au ridicat o casa de paianta; actul care dovedeste achizitia este o chitanta de vanzare ... (vezi toată discuția)