avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cetatean Republica Moldova
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cetatean Republica Moldova

Sunt cetatea Roman si as vrea sa ma casatoresc cu o cetateanca Republica Moldova.

M-ar interesa actele necesare atit mie cit si persoanei din Moldova pentru casatorie in Romania.

Persoana respectiva este de 12 ani in Romania a fost casatorita in Romania ulterior divortata prin sentinta judecatoreasca definitiva ,munceste cu carte de munca de 6 ani pe teritoriul tarii ,Permis de sedere temporara care este valabil pina in luna noiembrie 2012 .
Problema este ca acum citeva zile a primit Decizie de 30 zile de la OPI pentru parasirea tarii deoarece si-a schimbat angajatorul care il avea in momentul eliberari permisului de sedere.

Permisul de sedere nu i-a fost ridicat,i l-au inapoiat,fara vreo stampila sau sa fie taiat.

Detine urmatoarele acte

Pasaport Republica Moldova
Permis de sedere temporara -cu valabilitatea noiembrie 2012
Certificat nastere Republica Moldova
Sentinta de divort definitiva si irevocabila eliberata in luna noiembrie 2011.
Certificat celibat eliberat de Republica Moldova in luna octombrie 2011


Mentionez ca i s-a aprobat cererea de redobindire a cetateniei Romane in decembrie 2011 urmind sa depuna doar juramintul pentru primire.

Este nevoie si de Certificatul de celibat eliberat de Republica Moldova ? Deoarece din cite am citit valabilitatea este de doar 3 luni de la eliberare.

Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: gmggmg , utilizator 17:15, 5 Iunie 2012
Am vorbit si la Secţia Consulară a Ambasadei Republicii Moldova în România le-am enumerat toate actele care le are si inclusiv aceiasi intrebare pentru Certificatul privind starea civila,acelasi raspuns mi-a fost dat si de catre ei ,precum are toate actele neecesare iar certificatul este valabil,fiind divortata,DIVORTAT trebuie scris in rubrica starii civile.
La fel m-au indrumat si dinsii sa ii explic functionarului ,sau sa merg la sefii lui sau direct la primar.

Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie intre un cetatean roman si o basarabeanca dselepco dselepco Buna ziua! Sant cetatiana al Republicii Moldova, an prezent ma aflu an Italia. De 3 ani traesc cu roman si am hotarat sa ne casatorim si sa ne mutam cu taraiul ... (vezi toată discuția)
Casatorie in cipru eugeniachicu eugeniachicu Salutare. Am o dilema...Sunt cetateanca a Romaniei dar cu domiciliu in Basarabia. Locuesc la moment in Cipru si permisul meu de sedere este legal bazat pe ... (vezi toată discuția)
Casatoria unui cetatean moldovean cu un cetatean roman valyd valyd buna ziua, va rog frumos sa-mi dati un sfat si ajutati-ma. eu sunt moldoveanca, locuiesc in republica moldova, am un copil de 5 anisori care este trecut pe ... (vezi toată discuția)