Buna ziua.Locuiesc intr-un bloc cu 40 de garsoniere.Am fost foarte socata de afisarea listei de intretinere si anume pe langa cheltuielile cuvenite pe fiecare garsoniere restul de plata a fost umflat foarte mult.Am fost la asociatie la presedinte si am intrebat ce s-a intamplat,mi-a motivat ca au fost pirderi de apa care nu pot fii recuperate si sunt multe garsoniere care de ceva timp nu au adus indexul la cititi si au fost nevoiti sa puna ei din burta cate 10 metri.si nici asa nu au fost acoperite pierderile de apa si atunci au bagat pe fiecare gars in parte o diferenta care este destula adica 60 de lei in plus.Mentionez ca aceste diferente nu au fost semnalate in lista finala de plata pe o coloana anume si nici pe chitanta nu reflecta ca ar fi o diferenta.Mi-a aratat niste tabele facute de ei fara semnaturi ,fara nimic.
Intrebarea mea este ce este de facut in asemenea situaţie nu mi se pare corect sa platesc apa diferenta mai mult decat am consumat eu efectiv.
Multumesc de raspuns si va doresc o zi frumoasa.
Este foarte corect sa platiti mai mult decat ati consumat, exista o diferenta intre data in care cititi dumneavoastra consumurile si data in care citesc cei care va furnizeaza apa. Exista o diferenta intre apometru care il au montat cei de la firma si apometrele din apartamente, cel de la firma inregistraza fiecare picatura, pe cand cele din apartamente nu inregistraza daca robinetul curge "un firicel" (si puteti sa faceti verificarea). Diferenta dintre mc facturati si mc declarati de catre proprietari trebuiesc suportati de cineva, nu pot fi lasati in "aer", nu putem spune "nu ma intereseaza". Este si va fi o mare problema in toate asociatiile.
In parte aveti dreptate
Dar,este obligatoriu ca a sociatia de proprietari sa isi achite in termne facturile emise de catre furnizorii de servicii
Problema consta in identificarea concreta a cuzelor care conduc la inregistrarea suplimentara de consum apa si la eliminarea acestora
Nu ati precizat daca in lunile anterioare au mai fost impuse diferente consum apa
Problema practic este de competenta presedintelui si comitetului executiv al asociatiei de proprietari,care in interesul general al proprietarilor detin obligatia sa verifice buna functionare a partilor comune instalatii
Apometru
ContSters397026
Se poate calcula un fir de 3mm de apa care curge nonstop,cati m cubi s-ar consuma lunar ?
Daca am apometru mi se pot imputa pierderi de la acest firicel de ... (vezi toată discuția)