avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se procedeaza?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se procedeaza?

Un sindicat deschide proces in numele membrilor .Procesul este castigat dar in hotarare nu sunt precizate numele membrilor in numele carora s-a deschis procesul,ci exista formularea "obliga angajatorul la calcularea drepturilor salariale restante pentru membrii de sindicat".Acum angajatorul ne cere numele fiecarui membru de sindicat care a castigat procesul. Cum se procedeaza? Trebuie sa solicitam Tribunalului sa ne certifice oficial numele persoanelor pentru care am deschis procesul?Cat dureaza procedura?
Cel mai recent răspuns: arhontele , utilizator 07:54, 31 Mai 2012
Sindicatul trebuie sa aiba evidenta membrilor lui ... in cererea de chemare in judecata sau la cerere sunt mentionate numele fiecarui membru de sindicat ?
Exista imputerniciri din partea acestora?
da,exista....dar angajatorul spune" de unde sa stiu eu ca pe parcurs cativa nu au renuntat la proces...ati inceput procesul 100 dar l ati terminat cu 75..."..e o sicana gratuita!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Mai 2012
arhontele, utilizator
Angajatorul ar trebui sa se uite in hotararea pronuntata, intrucat ar trebuie sa se scrie daca a renuntat cineva la judecata ... este clar o sicana a acestuia...

Parerea mea: sindicatul sa depuna cerere de executare la angajator si apoi sa se prevaleze de dispozitiile Codului Muncii - art.261 , in cazul in care acesta refuza sa puna in executare hotararea respectiva.
Inteligent raspuns...multumesc mult!
Tribunalul i-a trimis cu 'prima instiintare" sau 'chemarea in judecata" si o copie dupa tabelul cu numele membrilor de sindicat care au deschis procesul......dar nu l-a pastrat :)

apoi au si statele de plata in care apare cine a platit cotizatia!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Mai 2012
arhontele, utilizator
Deja suna a rea-credinta ... acel tabel se poate solicita in copie de la Tribunal

Alte discuții în legătură

Reprezentare membru sindicat eduardvl eduardvl Bună ziua, Rog respectuos un punct de vedere pentru următoarea speţă: Anul trecut, organizaţia de sindicat a chemat angajatorul în judecată, ... (vezi toată discuția)
Posibilitate renuntare proces yullian yullian Sunt membru intr-un sindicat,care a revendicat unele drepturi salariale neacordate de catre angajator in instanta.Intrucat,presedintele organizatiei de ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi banesti stelarman stelarman poate un sindicat sa ii reprezinte in instanta si pe cei care nu sunt membrii de sindicat.? Daca da, in ce conditii? (vezi toată discuția)