In urma decesului tatalui, acum 7 ani s-a procedat la efectuarea succesiunii, mostenitorii fiind mama (66 ani- Brasov), eu (48 ani- Brasov) si sora mea (48 ani- USA). Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema pe care o relatez. Intre proprietatile mostenite este si un apartament de 4 camere, 2 bai, amenajat lux, la care mama are 3/4, iar eu si sora mea 1/4. Mama are un concubin cu care locuieste la ea, in acest apartament. Intrebare: eu si sora mea avem dreptul legal de a ne "muta" in partea noastra, dat fiind faptul ca aprtamentul este in indiviziune? Cu mama aveam o relatie foarte buna , dar odata cu aparitia concubinului s-a ruinat totul- stim ca este "orientat"... Avem situatie foarte buna materiala, nu vrem sa cerem sulta pe partea noastra, vrem doar sa il "incomodam" ca ulterior sa il "indepartam" pe acest individ. LEGAL este posibil sa "ma mut" in partea mea si a sorei mele? VA MULTUMESC.
Puteti solicita iesirea din indiviziune cu aceasta impreuna cu sora dvs, dar ii veti face viata un cosmar mamei dvs, nu concubinului care este " orientat". Daca vreti stres in viata dvs faceti demersurile necesare, dar aveti grija sa nu va distrugeti familia, iar concubinul sa mai stea vreo cativa ani buni pe acolo. Ca sa " il tineti sub observatie" este bine sa aveti o relatie buna cu mama dvs, dansa isi v-a da singura seama de individ sau nu.#-o
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Mostenirea "
gabrielasanvi
Tata a decedat. A lasat munca lui de o viata... ap. 4 cam. Brasov, casa la tara, pamant.... Mama (65 ani) 6/8 si 2 fiice gemene (47 ani)-eu locuiesc in RO si ... (vezi toată discuția)