avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Achitarea datoriilor catre stat
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Achitarea datoriilor catre stat

Locuiesc intr-un bloc ANL,administrat de Primaria locala.In urma faptului ca sotul a ramas fara servici am ramas in urma cu plata chiriei .In luna septembrie a anului trecut valoarea restantei chiriei era de 4000 de lei iar penalitatile 8000 de lei.Incepand cu luna septembrie am achitat lunar suma de 200 de lei iar in prezent valoarea totala depaseste suma de 15000 de lei.Cum se explica faptul ca achit din restanta iar valoarea creste?Cum as putea sa beneficiez de reducerea penalitatilor?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 12:59, 6 Iunie 2012
Suma datorata cu titlu de penalizari este mare dar depinde de clauzele contractuale.
Calculul penalitatilor se face in functie de numarul de zile/ luni de neachitare la termenul scadent a sumelor datorate. Procentul de majorare/ penalitate pe zi/luna, termenul scadent de plata si cuantumul chiriei lunare trebuie sa fie mentionate in contract.
Pe de alta parte, ordinea de stingere a obligatiilor ce decurg din acest contract este : obligatia de plata(chirie) pe luna X , accesoriile (penalitati) aferente , apoi obligatia de plata pe luna X+1, penalitatile aferente chiriei pe luna X+1... .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces reziliere contract, evacuare anl Alexandra261010 Alexandra261010 Buna ziua, Pe scurt: Locuiesc impreuna cu logodnicul meu intr-o locuinta ANL. Am acumulat debit de 8000 lei la plata chiriei si intretinerii aferente acestei ... (vezi toată discuția)
Calcul dobanzi si penalizari contributii la buget ciobanc ciobanc am studiat normele de calcul a dobanzilor si penalizarilor de intarziere la plata cpntributiilor la bugetul de stat,dar calculele mele nu sunt conforme cu fisa ... (vezi toată discuția)
Restante asociatie de locatari mihluk mihluk Solicit ajutor de specialitate. Am avut un chirias care a ramas restantier cu o suma foarte mare, a carei penalitati cresc lunar cu o suma care depaseste f. ... (vezi toată discuția)