avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... stramutare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

stramutare

Speta se adreseaza onoratilor avocati si juristi cu multe drumuri pe la İCCJ
Un dosar la o judecatorie din provincie, avand ca obiect pretentii comerciale. Dupa cel de-al treilea termen, debitorul se gandeste el ca i-a aparut o banuiala legitima si formuleza cerere de stramutare, cu diferite motivari care mai de care absurde. Singura sustinere adevarata este ca sotia creditorului este avocat si i-l reprezinta pe sotul ei in proces, insa fata de dispozitiile Cpc, acesta nu este un motiv de stramutare.
İnsa, surpriza mare a venit din faptul ca i-a fost admisa cererea de suspenadre a judecatii, pana la solutionarea cererii de stramutare.
in opinia D-vs, facand apel la experienta D-vs, daca a fost admisa cererea de suspendare, se va admite si cererea de stramutare?
Simple afirmatii pe o hartie sunt de natura sa faca a fi admisa o asa cerere?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 15:20, 28 Decembrie 2008
Personal nu am auzit despre admiterea unei astfel de cereri de stramutare pana in prezent.
Cu adevarat este o mare surpriza faptul ca s-a suspendat judecata.
Toate motivele de stramutare au legatura cu nepartinirea instantei care judeca o cauza.
Nimic din ceea ce ati scris, raportat la dispozitiile art. 37-art. 40 Cod procedura civila, nu conduce la conluzia unei eventuale admiteri a cererii de stramutare.
Tocmai de aceea imi pare si mie o mare surpriza.
Sa nu fie insa vorba de o persoana cu implicare politica in acea zona.
La ICCJ se va respinge cererea de stramutare intrucat nu sunt motive fondate si ca atare cauza de fond se va repune pe rol la judecatorie. Numai ca se va pierde mult timp pana la primul termen la ICCJ .
va multumesc tuturor pentru raspunsurile D-vs. Si pentru mine a fost surpriza ca a obtinut suspendarea. Poate ca...............a contat faptul ca avocatul celui care a formulat cererea de stramutare este seminaristul unui judec de la İCCJ la o fac particulara, si tot acelasi avocat pregateste doctoratul sub indrumarea unui alt judec de la aceeasi curte. İnsa, nu cred ca ar fi in interesul lui sa nu ne stramute. posibil aceasta cerere a fost facuta in scop de sicana. primul teremen este in martie 2009. Am sa va tin la curent.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
un an nou fericit, sanatate, toate dorintele sa se implineasca.

Alte discuții în legătură

Pot solicita un termen de judecata intr-un litigiu pana la solutionarea cererii de stramutare? cristina69 cristina69 Buna ziua, As vrea sa stiu daca intr-un litigiu de munca aflat in apel al carui termen de judecata este fixat ptr. maine si a carui stramutare am solicita-o ... (vezi toată discuția)
Cerere stramutare Bogdan Popovici Bogdan Popovici Poate sa ma ajute cineva cu o motivare a unei cereri de stramutare, admisa la ICCJ, pentru banuiala legitima, in particular, reclamantul este avocat de mai ... (vezi toată discuția)
Cerere de stramutare iris9 iris9 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti ce trebuie facut pentru a stramuta un dosar la alta instanta de acelasi grad, in alt judet, intr-un dosar civil, pe motive de ... (vezi toată discuția)