Speta se adreseaza onoratilor avocati si juristi cu multe drumuri pe la İCCJ
Un dosar la o judecatorie din provincie, avand ca obiect pretentii comerciale. Dupa cel de-al treilea termen, debitorul se gandeste el ca i-a aparut o banuiala legitima si formuleza cerere de stramutare, cu diferite motivari care mai de care absurde. Singura sustinere adevarata este ca sotia creditorului este avocat si i-l reprezinta pe sotul ei in proces, insa fata de dispozitiile Cpc, acesta nu este un motiv de stramutare.
İnsa, surpriza mare a venit din faptul ca i-a fost admisa cererea de suspenadre a judecatii, pana la solutionarea cererii de stramutare.
in opinia D-vs, facand apel la experienta D-vs, daca a fost admisa cererea de suspendare, se va admite si cererea de stramutare?
Simple afirmatii pe o hartie sunt de natura sa faca a fi admisa o asa cerere?
va multumesc
Personal nu am auzit despre admiterea unei astfel de cereri de stramutare pana in prezent.
Cu adevarat este o mare surpriza faptul ca s-a suspendat judecata.
Toate motivele de stramutare au legatura cu nepartinirea instantei care judeca o cauza.
Nimic din ceea ce ati scris, raportat la dispozitiile art. 37-art. 40 Cod procedura civila, nu conduce la conluzia unei eventuale admiteri a cererii de stramutare.
La ICCJ se va respinge cererea de stramutare intrucat nu sunt motive fondate si ca atare cauza de fond se va repune pe rol la judecatorie. Numai ca se va pierde mult timp pana la primul termen la ICCJ .
va multumesc tuturor pentru raspunsurile D-vs. Si pentru mine a fost surpriza ca a obtinut suspendarea. Poate ca...............a contat faptul ca avocatul celui care a formulat cererea de stramutare este seminaristul unui judec de la İCCJ la o fac particulara, si tot acelasi avocat pregateste doctoratul sub indrumarea unui alt judec de la aceeasi curte. İnsa, nu cred ca ar fi in interesul lui sa nu ne stramute. posibil aceasta cerere a fost facuta in scop de sicana. primul teremen este in martie 2009. Am sa va tin la curent.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
un an nou fericit, sanatate, toate dorintele sa se implineasca.
Cerere de stramutare
iris9
Buna ziua. Va rog sa imi spuneti ce trebuie facut pentru a stramuta un dosar la alta instanta de acelasi grad, in alt judet, intr-un dosar civil, pe motive de ... (vezi toată discuția)