avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama vrea sa plece cu copilul in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama vrea sa plece cu copilul in strainatate

Eu sunt stabilit in strainatate.Astazi,am primit telefon de la o fosta prietena(relatie)in urma careia a rezultat un copil.mentionez ca sunt casatorit si am un copil cu sotia mea!dumneaei,m-a rugat sa ii dau adresa mea de aici pentru ca urmeaza sa primesc o citatie din tara ,ea nedorind sa o trimita familiei mele pentru a nu crea probleme.am intrebat o ce reprezinta aceasta citatie,la ce ,pentru ce,iar dumneaei mi a spus ca nu trebuie sa ma prezint,deoarece ulterior voi primi o hotarare judecatoreasca prin care instanta v a hotara ca ea va avea drepturi depline asupra copilului,nu va mai avea nevoie de mine sa faca un pasaport,sa paraseasca tara etc.mentionez ca sunt trecut in certificatul de nastere,am trimis bani mamei in tot acest timp.imi puteti spune daca e posibil ada ceva?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:06, 8 Iunie 2012
Ceea ce doreşte mama copilului să obţină în instanţă, este custodia unică a copilului.
Conform noii legislaţii civile însă, regula a devenit custodia comună a părinţilor, iar custodia unică doar excepţia.
Mama copilului v-a cerut adresa de acolo şi pentru motivele expuse de ea, dar şi pentru ca să fiţi citat legal, iat procesul să se poată judeca în lipsă.
Daca mama copilului obţine custodia unică, într-adevăr, va deţine autoritatea părintească, nemaifiind nevoie să vă ceară acordul asupra tututror acţiunilor cu privire la copil .IÎnsă acest lucru nu vă periclitează drepturile pe care le aveţi ca părinte.
Dacă doriţi să participaţi la proces , o puteţi face personal sau prin mandatar ( avocat sau neavocat).
Multumesc ca mi-ati deschis ochii!!!dar totusi custodia unica este foarte greu de obtinut,instanta nu are motive sa-i acorde lucrul acesta.eu sunt de acord cu aceasta situatie,dar nu ar trebui sa fiu de fata la proces?(ceea ce imi e imposibil pana in august)multumesc frumos!
Daca sunteti de acord ca mama sa exercite singura autoritatea parinteasca, puteti trimite o intampinare ( raspunsul dvs scris trimis pe adresa judecatoriei in dosarul x) pana la primul termen.
Faptul ca va exercita singura autoritatea parinteasca nu inseamna ca nu veti avea drepturi de a relationa cu copilul, dar asa mama nu va fi nevoita sa va ceara acordul si sa depinda de dvs in aceasta privinta cand va inscrie copilul la scoala, daca ii va face pasaport, daca minorul va pleca sau nu in excursia x etc, etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplată pensie alimentară și neîndeplinirea îndatoririlor părintești. ce pot face pentru custodia deplină? BlackDaemon BlackDaemon Divortul s-a pronuntat in februarie 2015, iar instanta a decis prin hotarare definitiva si irevocabila domiciliul copilului la mine (mama), cresterea si ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara fara acordul tatalui Simonaaurelia Simonaaurelia Fratele meu este divortat si are o fetita de 5 ani. Mama a obtinut custodia copilului, el plateste pensie alimentara , fetita o putea lua cand isi dorea ( nu ... (vezi toată discuția)
Custodie copil laura1964 laura1964 O mama x a nascut un copil facut cu o persoana casatorita y. Acesta Y recunoaste copilul lui x. De la nastere si pana in prezent nu se intereseaza de copil ... (vezi toată discuția)