avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca in invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca in invatamant

Sunt angajata de la data de 15.09.2011,la o gradinita din jud Iasi,ca si educatoare calificata pe un post de suplinire,problema mea este legata de incetarea contractului de munca care din cate am inteles inceteaza la data de 22.06.2012, contractul de munca nu este la mine pentru ca doamna secretara refuza sa mi-l dea, si nu am semnat decat o hartie care nu era completata. Vreau sa stiu care este perioada determinata legala in invatamant si daca este posibil sa nu fi avut contract de munca in aceasta perioada? Multumesc!!
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2012
isaalexandra, utilizator
Aveti grija ca acea hartie pe care ati semnat-o sa nu fie vreo cerere de incetare a raportului de munca incepand cu data de 22 iunie .. daca asa este , atunci c.i.m inceteaza pa data de 22 iunie si veti fi platita pana la aceasta data ...
isaalexandra

in primul rand trebuie sa vedeti ce va scrie pe repartitia pe care ati primit-o de la ISJ Iasi, iar apoi sa ne comunicati acest lucru. Daca sunteti in "plata cu ora" atunci nu beneficiati de CO.
Oricum institutia de invatamant trebuia sa va puna la dispozitie un exemplar din CIM, in caz contrar fiind pasibila de o amenda de 1500 lei din partea ITM.
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu am o repartitie a ISJ -ului deoarece postul nu era afisat , eu am aflat de post printr-o prietena care este invatatoare acolo,si sunt suplinitoare pe un post titularizabil deja doar ca doamna respectiva e plecata din tara,si nu sunt la plata cu ora am salar fix de incadrare,de 734 lei, iar cand cer contractul d-na secretara imi spune ca la ce-mi trebuie, trebuie sa-l arat undeva?

As vrea sa stiu ce se intampla doar ca nu prea am sorti de izbanda, e rau ca cei de la ITM numai tin o evidenta a cartilor de munca, pentru ca am fost si la ei sa intreb, eu am sa mai incerc maine sa vb cu d-na secretara si sa cer din nou contractul pe motiv ca vreau sa-mi depun actele pentru somaj sa vad ce scuze mai gaseste .


Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Era obligata sa va dea un exemplar de pe contract inca de cand l-ati incheiat.Daca refuza solicitarea ,reclamati la ITM!Nu mai exista carti de munca,dar angajatorul inregistreaza si transmite catre ITM contractele de munca obligatoriu
Cred ca supozitia mea poate fi reala,in acte figurati cu cim pana in 31august 2012,deci trebuie sa beneficiati de indemnizatia de co corespunzatoare,vi se spune ca aveti cim pana in 22iunie pt. a va induce in eroare,in fapt se calculeaza co ,dar indemnizatia nu ajunge la dvs....Astfel nu-mi explic de ce atata inversunare in a nu va prezenta contractul.
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare spor de stabilitate (fidelitate) in invatamant laurentiuu laurentiuu lucrez din 15 sept 2001 pana in prezent in invatamant.Pentru a primi spor de stabilitate 15%, imi sunt necesari 10 ani in invatamant neintrerupti.Problema este ... (vezi toată discuția)
Drepturi detasare 100marian2011 100marian2011 Daca un cadru didactic este detasat incepand cu 20.06.2012 intr-o functie de inspector in ISJ Cluj, concediul de odihna aferent anului scolar 2011/2012 (lunile ... (vezi toată discuția)
Concediu cresterea copilului bilibokju bilibokju In anul scolar 2001-2002 am fost angajata ca profesor suplinitor pe perioada determinata . In mai 2002 am nascut si din august a inceput CCIC, iar din 31 ... (vezi toată discuția)