avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce se intampla daca nu se respecta un contract ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce se intampla daca nu se respecta un contract notarial?

Buna seara! de curand am facut un contract notarial in care am facut schimb apartament + suma de bani pe o casa ;am facut un precontract in care i`am dat o parte de bani,iar el si`a asumat raspunderea sa termine casa pe 18 iulie,in contract este specificat curent permanent,apa,receptie,s.a; ce se poate intampla daca el nu finalizeaza ce a promis in termenul specificat?
Nu ati precizat clauzele negociate si asumate in contractul notarial,referitor la aceasta eventualitate
Pai zice exact asa : "In situatia in care,tranzactia nu se va realiza,din vina oricareia dintre parti,cealalta parte are dreptul sa se adreseze instantei judecatoresti competente,in vederea obtinerii unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de contract de vanzare ,privind imobilele sus mentionate".
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2012
tavy_racer, utilizator
Stimat forumist,

Prima dată, ar trebui să procedați la notificarea respectivei persoane în vederea realizării unei discuții pe baza transferului de proprietate.

Pasul doi ar putea fi:

fie anumite penalități pentru nepredarea casei la a termen și stipularea unui alt termen,

fie încheierea contractului în starea în care se află bunul, cu preț micșorat și cu preluarea lucrărilor de către dvs,

fie o acțiune în instanță prin care să se pronunțe o încheiere care să țină loc de act de vânzare, urmat, mai târziu, de obținerea anumitor sume reprezentând contravaloarea lucrărilor pe cere nu le-a executat constructorul și le-ați executat dvs, în locul lui.

Cu stimă.
multumesc de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiunile nerespectate = obligatii legale? nelux nelux Ce argumente legale avem în calitate de locatari în faţa unui dezvoltător imobiliar pentru finalizarea proiectului promis. În speţă este ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare-cumparare incheiat la agentie imobiliara defav defav Buna ziua , Cazul meu este urmatorul : am incheiat un precontract de vanzare-cumparare in iunie 2014 la o agentie imobiliara din Craiova pt. casa la cheie(cu ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare teren mariantonia mariantonia Buna ziua, As dori sa stiu si eu care sunt conditiile ca un precontract de vanzare cumparare sa fie valabil? Nu trebuie martori sau la notariat, nu exista un ... (vezi toată discuția)