avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2014 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Viceprimar / consilier local
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Viceprimar / consilier local

Rog explicatie la urmatoarea problema>
Sunt pe locul 4 in lista de consilieri locali a unui partid . In urma voturilor obtinute primii trei consilieri vor intra in viitorul consiliu local.
Intrebarea mea este : in cazul in care unul din cei 3 consilieri din acest partid va fi ales viceprimar atunci eu voi intra in locul acestuia ca si consilier ? - la alegerile precedente asa a fost
Multumesc
Da, este adevarat ceea ce spune in acel art., dar interpretarea mea este ca legiuitorul a considerat ca viceprimarul este membru al Consiliului Local, adica ca are o calitate asimilata consilierului local dar nu este consilier local.

Asa cum si consilierii prezidentiali au calitate asimilata ministrilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare mircea_ghe84 mircea_ghe84 Buna ziua! Vin cu o intrebare un pic aparte si doresc sa nu se interpreteze ca avand vreo implicare politica. Ridic , doar din punct de vedere juridic, ... (vezi toată discuția)
Alegere viceprimar bil63 bil63 Buna dimineata la toata lumea. Doresc si eu o informatie: in alegerile locale din localitatea mea a iesit un primar dintr-un anume partid. La consilieri acest ... (vezi toată discuția)
Procedura de alegere viceprimar/presedinte si vicepresedinti consilii judetene ank82 ank82 Buna seara! Am o serie de intrebari si nu stiu cu care sa incep. In primul rand as vrea sa imi raspunde-ti cat se poate de repede la aceasta postare si va ... (vezi toată discuția)