avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager

In anul 1993 am incheiat cu mama un Contract de Intretinere,grevat cu dreptul de uzufruct viager.Din anul 2009, mama doreste sa distruga acest act , pentru aceasta dandu-ma in judecata si acuzandu-ma ca nu o mai intretin , fapt care a fost negat cu martori la proces si ca drept urmare am castigat procesul in februarie 2011. In luna noiembrie 2011, m-a dat din nou in judecata pentru aceleasi motive . Procesul este pe rol , dar intre timp in casa s-a mutat un nepot. Puteti sa-mi spuneti daca are dreptul sa faca asta ? Ce pot sa fac , in conditiile in care mama mea refuza sa ma lase sa-mi indeplinesc indatoririle?
Cel mai recent răspuns: Lian Iacob , 22:46, 24 Septembrie 2012
Intr-o situatie asemanatoare se afla socrii mei, cu unul dintre fii, doar ca el a facut contractul de intretinere cu uzufruct fara stirea nimanui, ca pe urma sa nu se ingrijeasca deloc de ei9 datorii la bloc, curent, fara mancare ) si multe altele, unele se pot dovedi altele nu. S-a facut si o evacuare printr-o sentinta irevocabila,9evacuatii fiind cei care ar fi trebuit sa aibe grija de ei- s-a ajuns la asta pentru erau si violenti cu ai batranii) doar ca contractul nu s-a anulat.
Care ar fi sansele de anulare a acestui contract? Sau se mai poate anula? Se poate apela la instanta judecatoresca ?
Multumesc

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract intretinere/uzufruct Franc Mandelbrot Franc Mandelbrot Am o cunostinta in varsta, are 82 de ani, si are o garsoniera. Vrea sa o lasa dupa moartea sa unei persoane care are grija de el si il ajuta. Ca rude are doar ... (vezi toată discuția)
Anularea mutatiei DANUT&CERASELA DANUT&CERASELA Buna ziua:Sunt propietarul unei case dobindite prin act de vinzare cumparare la virsta de 17 ani prin curator din partea parintilor, tatal a decedat iar mama ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager asupra unei construcții ulterior demolate. cum pot construi pe terenul acum liber dacă uzufructuarul este considerat fără discernământ? prodigy46 prodigy46 Acum 9 ani am facut un contract vanzare cumparare cu un batranel,o ruda mai indepartata, a unei curti avand amplasata si o casa veche, cu drept de uzufruct ... (vezi toată discuția)