Buna seara,
Doresc sa va prezint situatia asociatiei noastre si sa-mi spuneti cum este corect sa procedam:
In prezent nu avem nici comisie de cenzori nici cenzor angajat dinafara.
Statutl asociariei prevede existenta unei comisiide cenzori formate din trei persoane.
Exista o persoana dintre proprietari care doreste sa se angajeze ca cenzor si dorim sa stim daca o putem angaja cu contract de mandat ,
Multumesc
Costurile pentru o persoana care este angajata cu CIM si alta care lucreaza pe baza de contract de mandat sunt foarte apropiate valoric.
Guvernantii au avut grija ca de la inceputul anului 2011 veniturile obtinute pe baza de contract de mandat, contracte civile de multe feluri, sa fie asimilate veniturilor salariale si tratate ca si salariile din punct de vedere al contributiilor la stat si al fiscalitatii.
Diferenta o face mai degraba situatia concreta a omului, statutul celui care obtine venitul. De exemplu pentru un contract intocmit unui cenzor care este pensionar, nu se mai plateste somajul, deoarece pensionarul nu va beneficia de somaj daca inceteaza contractul cu asociatia. Contractele de mandat nu se inregistreaza la ITM iar CIM se inregistreaza la ITM.
Mai sunt si alte mici diferente, dar nesemnificative.
Poate ca mai importanta este birocratia in acest domeniu decat costurile.
lasati-l pe cenzor sa decida forma de colaborare cu asociatia pentru ca el stie cel mai bine care este modalitatea mai convenabila pentru ambele parti. Ramane intre noi ce va spun acum: daca nu stie, nu gaseste cea mai convenabila varianta, inseamna ca nu prea este omul potrivit sa devina cenzor.
Contract de mandat
maridan03
O persoana care este proprietara intr-o asociatie de proprietari poate fi angajata ca cenzor cu contract de mandat pana la adunarea generala, deoarece actualul ... (vezi toată discuția)