avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Vanzare casa cu extras CF pe o strada care nu mai ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Vanzare casa cu extras CF pe o strada care nu mai exista

Buna ziua, am gasit o casa cu teren care are extrasul CF eliberat zilele trecute, dar in care se mentioneaza un nume de strada care nu mai exista, fara numar. La politie mi s-a spus ca intregul cartier este pe o strada care exista fizic, dar care nu exista in nici o evidenta. Probabil ca la data inscrierii in CF exista o propunere de strada, dar acum nu mai corespunde. Firma care vinde casele din acel cartier a depus o cerere de acceptare a donatiei strazii la primarie, dar nu s-a primit inca nici un raspuns. Intrebarea mea este urmatoarea: pot sa cumpar in siguranta aceasta casa si sa o folosesc pentru a pune ipoteca de gradul 1 pe ea la o banca in conditiile in care cei de la cartile funciare nu pot inca sa inregistreze nici o modificare pana nu are din nou o adresa valida? Este legal sa vinzi in aceste conditii? Nu ma refer daca se poate in Romania, unde se poate orice, ci daca e normal sa fie asa? La data la care am semnat un precontract de vanzare cumparare firma nu a mentionat ca CF-ul e pe o adresa care nu exista, iar acum ma forteaza sa semnez un act aditional de prelungire a primului cu inca 3 luni, sa-i mai dau niste bani si evident sa astept pana ce ei primesc un raspuns de la primarie. Probabil si sa sper ca raspunsul va fi pozitiv. Totodata ma oblig prin acest act aditional si sa actualizez toate actele pe cheltuiala mea. In caz contrar pierd banii pe care i-am dat ca garantie la semnarea precontractului initial. Mie mi se pare un abuz, dar nu sunt sigur daca exista vreo prevedere legala pe care s-o invoc pentru a forta firma fie sa-si rezolve actele pe cheltuiala proprie si sa prelungeasca durata precontractului cat e nevoie sa-si rezolve problemele, fie sa-mi restituie suma data ca garantie, deoarece nu este vina mea ca situatie este de asa natura ca nu pot cumpara casa, ci este a lor.
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2012
raduflor2002, utilizator
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 08:11, 24 Iunie 2012
Aveti tot dreptul, de a rezilia antecontractul, daca nu exista clauze in contract care va aduc la cunostinta ca sunt probleme cu adresa postala sau inscrierea topo-. Dupa cate ati spus, nu stiti daca aceasta strada este domeniu public sau privat-doua situatii juridice total diferite, cu implicatii juridice diferite.De asemnea, sustineti ca sunt si altfel de probleme : suprafata topo si inscrierea CF este gresita !
Firma nu are dreptul de a va obliga la nimic, dimpotriva trebuie sa garanteze pentru evictiune. Sfat: solicitati avansul inapoi. Consultati un avocat.
Puteti cere firmei de constructii care va vinde casa, sa va prezinte o expertiza topografica extrajudiciara care are ca obiectiv identificare corecta imobil, in scopul instrainarii acestuia. Aceasta expertiza sa sa fie vizata de OCPI - de competenta teritoriala zonala.
Daca aveti acest document la dispozitie, puteti face cu siguranta toate demersurile pentru cumparare.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament ipotecat crisselena crisselena buna ziua.va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: am cumparat un apartament cu credit la banca pe 30 de ani, garantat cu ipoteca pe ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare-cumparare verificare acte Veras Veras Buna ziua.Doresc sa cumpar o locuinta direct de la un proprietar ,fara agentie.Pentru siguranta mea am hotarat sa merg la un notar pentru un precontract si ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa mostenita fara sa fie extras cf wolfususro wolfususro Doresc sa cumpar o casa dar am o intrebare dat fiind urmatoarea situatie. Vanzatorul este mostenitor ca unic nepot de bunic din parinte care la randul sau ... (vezi toată discuția)