avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ca asociat intr-o firma , pot fii asociat in alta ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ca asociat intr-o firma , pot fii asociat in alta firma?

Buna ziua, as dori cateva informatii :

Daca sunt asociat intr-o firma , pot deveni asociat si in alta firma?
Daca intr-o firma sunt 2 asociati ( administrator si asociat) administratorul isi poate deschide o alta firma ca asociat unic in acelasi domeniu cu acordul AGA?
Un cetatean roman cu dubla cetatenie ( locuieste in Franta) poade deveni administrator intr-o societate din Romania? daca da ce documente trebuie sa imi puna la dispozitie tinand cont ca locuieste in FR.

O firma care are datorii la stat (aprox. 70.000 ron) poate declara falimentul tinand cont ca nu mai poate platii aceasta suma din -n- motive, cat costa o intrevedere cu un jurist pe aceasta tema ?

Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 15:56, 25 Iunie 2012
O persoana poate detine calitatea de asociat in mai multe societatii, insa numai in una singura poate detine calitatea de asociat unic.
Un administrator al unei societatii poate sa constituie o societate in care detine calitatea de asociat unic. Cu privire la domeniul de activitate, trebuie sa verificati daca, conform actului constitutiv, este necesar acordul asociatilor societatii in care detine calitatea de administrator.
Un cetatean roman cu dubla cetatenie poate detine calitatea de administrator al unei societati din Romania. Ca documente, avand in vedere ca este si cetatean roman, nu sunt nevoie documente suplimentare.

Cu privire la prima parte a ultimei intrebari se poate intra in procedura falimentului cu consecintele de rigoare. Cu privire la partea a doua a ultimei intrebari, politica de functionare a forumului nu permite astfel de raspunsuri. Pentru aceasta va puteti adresa unui practician in insolventa.
(
Un cetatean roman cu dubla cetatenie ( locuieste in Franta) poade deveni administrator intr-o societate din Romania? daca da ce documente trebuie sa imi puna la dispozitie tinand cont ca locuieste in FR
.).

Tinand cont ca locuieste in Franta si nu poate fi prezent fizic la intocmirea actelor , trebuie sa imi puna la dispozitie ceva documente legalizate sau imputerniciri pentru a-l reprezenta ?

Ce anume acte trebuiesc?

Multumesc,
Trebuie intocmita o declaratie pe propria raspudere ca intruneste conditiile legale pentru a detine calitatea de administrator, iar aceasta declaratie se face numai la notarul public. Se poate face si la un notar public in Franta, dupa care va tradusa in romaneste de un traducator autorizat. De asemenea, este nevoie de o copie dupa actul sau de identitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica pfa si administrator srl - legalitate ContSters267473 ContSters267473 Buna seara, As dori sa clarific problemele de mai jos cu cateva raspunsuri prompte si simple, ca sa stiu spre ce anume ma indrept. 1. O persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Obligatia mea fata de organele fiscale. PLES MIHAELA PLES MIHAELA Buna ziua, Ma numesc Mihaela Ples si am fost actionar si administrator intr-o societate cu raspundere limitat. In luna mai 2009 am cesionat cele 5.436 de ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale neinregistrata la onrc -societate intrata in insolventa ocristina ocristina Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. In 2010 am infiintat cu inca o persoana un SRL , eu detinand 30% din partile sociale, asociatul 70%, ambii avand ... (vezi toată discuția)