avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inspectia muncii si PFA-ul
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inspectia muncii si PFA-ul

Buna ziua, tatal meu este pfa (avem masina de taxi) iar eu (fiul lui) mi-am facut atestat de taxi ca sa vad cum este aceasta meserie . In urma unui control de rutina facut de cei de la politie taximetristilor, unde le-am prezentat toate actele si unde ma fost in regula, au venit si cei de la ITM unde ne-au facut o instiintare ca sa ma prezint a doua zi sa faca mai multe verificari. In urma controlului de la ITM eu am primit o amenda de 10.000 de lei ca eu (fiul lui) nu am contract de munca cu tatal meu.

Ce se poate face? ca 10.000 de lei nu fac din taxi nici in 3 ani.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:05, 3 Iulie 2012
sunteti bun de plata sau sa sariti legea, nu aveti de ales altceva, doar nu o sa se sinucida tatal dvs. fara stres ca nu merita!

"Legea e ca bariera: caii sar peste, cainii trec pe dedesubt si boii raman in fata ei."
Ultima modificare: Duminică, 1 Iulie 2012
olden, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
florineloprea a scris:

Cred ca este vorba de art.276, alin.1, lit e "primirea la muncă a până la 5 persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, potrivit art. 16 alin. 1cu amendă între 10000 şi 20000 lei pentru fiecare persoană identificată"
Oricum v-a dat-o pe cea mai mică. O platiţi în 24 h la jumătate şi mai vedeţi.

Pentru aceasta inacalacare a legii, munca fara forme legale (munca la "negru"), nu se aplica facilitatea platii in 48 de ore (nu 24) a jumatate din minim.

Daca tot nu aveti bani contestati amenda in instanta in termen de 15 zile (oricum nu platiti mai mult) cereti clementa aratand cele de mai sus si rugati instanta ca de data asta sa va transforme amenda in avertisment.Aveti sanse sa o transforme in avertisment, sau daca nu, desfiintati PFA-ul (daca nu pierdeti liciente autorizari etc) pt ca dupa o perioada de 50-60 de zile se declanseaza de catre ANAFexecutarea silita iar daca PFA-ul nu mai exista nu mai au ce executa.
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2012
inspectorSSM, utilizator
pai ce poate sa desfiinteze PFA-ul daca are datorii la ANAF? Eu stiu ca nu. Ii cer aia de la RECOM hartie cum ca e curat ca lacrima.
@ mirceaboy

De la data comunicarii procesului-verbal aveti la dispozitie 15 zile de contestatie ... depunerea plangerii contraventionale .
Ordonanţa Guvernului nr 2/2001 stabileşte în articolul 32 alineat 3 faptul că depunerea plângerii împotriva procesului-verbal contravenţional suspendă executarea acestuia. Din dispoziţiile legii cadru, rezultă că această suspendare durează până la pronunţarea în cauză a unei hotărâri judecâtoreşti .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cind reclami pe angajator silviu35 silviu35 CIND reclami la ITM si cind primesti scris ca angajatorul a fost sactionat si nu e trecut suma amenzi conform legi ca a fost sactionat ITM nu e obligat sa ... (vezi toată discuția)
Amenda itm constructie in regie proprie contiflam contiflam Buna seara In data de 05 11 2014 în timpul turnării centurilor la o construcție in regie proprie , persoana fizica, hop ITM în curte la noi. La turnare ... (vezi toată discuția)
Amenda itm primita de asociatia de proprietari. irc80 irc80 Buna seara!O sa fiu scurt si la obiect.Recent asociatia de proprietari a primit amenda de la ITM in valoare de 10.000, deoarece administratorul nu detinea ... (vezi toată discuția)