avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Folosirea stampilei in concediu crestere copil
Discuție deschisă în Traduceri

Folosirea stampilei in concediu crestere copil

Buna ziua,

Sunt traducator autorizat, in prezent PFA. Dat fiind faptul ca urmeaza sa intru in concediu prenatal si apoi Crestere Copil, am decis sa inchid PFA (pentru a beneficia de indemnizatie) si sa imi deschid un SRL in asociere cu sotul meu, obiect de activitate traduceri. Intrebarea este: eu ca persoana fizica pot semna si stampila documente traduse de mine, atata timp cat incasarea se va face de catre SRL (persoana juridica)?
Daca nu se poate, atunci de unde poate reiesi ca eu am semnat actul respectiv in timpul concediului de crestere copil? Ca doar eu nu datez traducerile...

Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Cel mai recent răspuns: mihaela1986 , utilizator 16:31, 11 Iulie 2012
Faptul ca sunteti asociat/partener cu sotul va asumati incasarile firmei si atat timp cat efectuati traduceri si le stampilati inseamna ca obtineti venituri, nu conteaza ca acestea sunt pe persoana fizica sau pe firma.

Ceea ce doriti sa faceti este sa obtineti venituri pe prioada concediului si dovada faptului ca ati stampilat acte si ati incasat venituri este factura emisa catre client.
L.C.
Practic ce spuneti dvs este ca nu am nici macar dreptul de a fi asociat in firma, ceea ce inteleg ca nu e corect (am adresat aceasta intrebare pe forum si mi s-a raspuns ca am voie sa fiu asociat, nu incasez eu, ci firma, iar dividentele nu afecteaza indemnizatia, in plus am mai discutat si cu alti avocati). Eu nu imi asum incasarile firmei, ca doar nu ma identific cu firma..eu sunt persoana fizica, firma e persoana juridica.
Actele sa zicem ca inteleg ca nu am voie sa le semnez/stampilez, desi tot nu sunt pe deplin lamurita daca exista vreo baza legala prin care mi se interzice asta.
Ati inteles gresit.
Realizati venituri, personal, doar daca efectuati traduceri pe care le stampilati si le facturati. Indiferent ca factura este emisa de firma la care sunteti asociat dvs. sau de dvs. ca PFA tot venituri realizate se numesc.
Am sa semnalizez intrebarea dvs. colegilor din topicul "Dreptul Muncii".
L.C.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2012
Laura Ciobeica, moderator
Multumesc pentru raspuns. Totusi, nu sunt lamurita.
Nu vreau sa va contrazic, inteleg si punctul dvs de vedere, totusi eu nu ma pot identifica cu o societate. Nu realizez eu venituri, ci societatea... eu castig din aceasta societate doar dividente la sfarsit de an. altceva, nimic.
Sa zicem ca nu fac eu traducerile, ci alti traducatori cu care lucrez, dar factura e emisa de firma la care sunt asociat. Atunci tot venituri realizate sunt?
O sa mai cercetez si eu problema, vreau sa fiu acoperita din punct de vedere legal.
Ma refer strict la folosirea stampilei pe lucrari de traducere care sunt apoi facturate. Daca procedati astfel, se numeste ca aveti activitate care produce venituri.
In plus, stampila dvs. de traducator, obtinuta in baza autorizatiei, este pe PFA (care este suspendat din cele mentionate) si astfel va ramane chiar daca lucrarile dvs. in viitor, se vor factura de pe firma.
Daca nu intervin colegii in acest topic, puteti formula intrebarea in topicul "Dreptul muncii".
L.C.

Alte discuții în legătură

Pfa - ce implica un contract de colaborare? Ade13 Ade13 Sunt traducator autorizat de Ministerul de Justitie, persoana fizica autorizata , locuiesc in Ploiesti si am primit de curand oferta unui contract de ... (vezi toată discuția)
Traduceri in concediu crestere copil mihaela1986 mihaela1986 Buna ziua, Sunt traducator autorizat, in prezent PFA. Dat fiind faptul ca urmeaza sa intru in concediu prenatal si apoi Crestere Copil, am decis sa inchid ... (vezi toată discuția)
Pfa - profesie liberalã traducãtor autorizat sonia1978 sonia1978 Buna ziua! M-ar interesa pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a deveni traducator autorizat PFA. Am primit autorizatia de la Ministerul Justitiei. Stiu ... (vezi toată discuția)