Buna ziua! Am fost angajat in cadrul unei firme de paza si protectie din data de 05.05.2011 - 08.03.2012 . Fisa fiscala nu am primit-o,asa ca am cerut-o de la ANAF. Dupa aproximativ doua saptamani am primit duplicatul fisei fiscale,dar exista o problema mare... Pe anul 2011 doar pe luni 3 scrie ca am luat salar si anume : Mai , Iunie si Noiembrie. Cum se poate asa ceva? Am lucrat fara concediu din Mai pana in Decembrie.De ce nu apar si restul lunilor pe fisa fiscala? Ma gandesc ca angajatorul a facut unele aranjamente sa nu plateasca CAS si impozit de pe urma mea.In fisa fiscala apar salarii de 450-550 de ron pe cand eu luam in mana 850-1000 de lei (pot demonstra cu extrasele de cont din banca) pentru ca aveam card de salariu.Unde ii pot reclama?Ii pot da in judecata?Multumesc anticipat!
ART168 Codul Muncii:
(1) Plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.
Daca spuneti ca nu ati semnat statul de plata,atunci dovada ca plata salariului s-a facut o va face angajatorul prin viramentele bancare lunare ,continand c/v salariilor ,pe care le-a facut in contul dvs.bancar .
Statul de plata oricum ar trebui semnat, chiar daca plata nu se face direct prin casierie ci prin virament bancar.
Statul de plata nu este obligatoriu a fi semnat in cazul in care plata salariilor se face prin virament bancar .. dovada o constitui ordinele de plata cu care s-a achitat salariul ...
Intr-adevar nu este nevoie de semnare statului de plata in cazul in care salariul se vireaza in cont bancar,dovada face OP-ul si extrasul bancar in acest sens.