avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia in perioada de proba

Buna ziua, m-am angajat la o firma si am semnat un contract pe perioada nedeterminata cu 30 de zile de proba. Acum doresc sa imi dau demisia, sunt inca in perioada de proba si nu as vrea sa stau in preaviz. Am vorbit cu cei din conducere acum o sapt despre decizia mea si mi-au dat de inteles ca as putea sa imi dau demisia cu acordul partilor. M-au rugat sa mai raman si sapt asta, ieri am vorbit din nou cu ei sa vad ce decizie au luat intrucat eu de luni nu mai pot sa ma prezint. Mi-au spus ca o sa trebuiasca sa mai stau si sapt viitoare 2-3 zile pana ce reusesc sa aduca o persoana care sa ma inlocuiasca. Eu cred ca ei incearca sa traga de timp, nu mi-au zis nimic concret ci doar ca se poate rezolva. Mi-am gasit in alta parte de lucru si pana marti trebuie sa duc actele urmand apoi sa semnez contractul. Cum trebuie sa procedez pt a pleca fara sa stau in preaviz? Stiu ca in afara de demisia la zi cu acordul partilor mai este un articol din CM care spune ca pot cere incheierea contractului printr-o notificare scrisa. In cazul in care ei refuza demisia la zi pot face apel la acel articol?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:00, 6 Iulie 2012
Nu trebuie sa va dati demisia .. aveti la dispozitie prevederile art.31 alin.3 C.mun., si anume: Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună dimineața, mă poate ajuta cineva cu un raspuns, nu reusesc ... Adela112 Adela112 Bună dimineața, Mă poate ajuta cineva cu un raspuns, nu reusesc sa inteleg daca am nevoie sau nu de preaviz. Detin contract pe perioada nedeterminată, ... (vezi toată discuția)
Demisie în perioada de proba Romanul08 Romanul08 Bună ziua, as dori sa demisionez din locul de munca actual. Cim este pe perioada nedeterminata dar am o perioada de proba de 90 zile, începând din 24 iulie ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca pe perioada determinata yoyocool yoyocool Buna ziua! Daca am semnat un contract de munca pe perioada determinata, sa zicem 6 luni, pot sa imi dau demisia in decursul acestui timp sau trebuie sa astept ... (vezi toată discuția)