avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Cadrul legal actual
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Cadrul legal actual

Situatie de fapt.
In septembrie 2011, prin hotarare a tribunalului se admite o cerere a registrului Comertului, de dizolvare a unei societati pe care o aveam.. In Octombrie 2011 se publica in monitorul oficial si Hotarara ramane definitiva.
La cererea bancii pentru solutionarea unui credit, in ianuarie 2012 Judecatorul Sindic admite cererea de introducere in insolventa a societatii si numeste un Administrator judiciar pentru a deschide procedura simplificata a insolventei. Cu toate ca hotararea de dizolvare a fost depusa la dosar.
Societatea dispune de mijloace fixe si imobile.
Intrebarea este:
Care este statul acestor bunuri,
in ce temei legal pot fi instrainate,
si care este situatia juridica a vechiului administrator.
Ce poate face lichidatorul judiciar, cu o societate care a fost dizolvata inainte de a se pronunta Judecatorul Sindic asupra insolventei.
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Termen ContSters359380 ContSters359380 O societate a fost dizolvata in 2006 de ONRC pentru nedepunerea situatiilor contabile ! In 2011 s-a deschis procedura falimentului ! Intrebare : Trebuiau ... (vezi toată discuția)
Lichidatorii judiciari pot fi trasi la raspundere????????? carm97 carm97 In incheierea nr.../2005 se hotaraste dizolvarea de drept a soc. com X, potrivit art.30 L.359/2004. Se numeste lichidatorul, i se stabileste onorariul. Se ... (vezi toată discuția)
Creanta nascuta dupa intrarea in insolventa nyusziful nyusziful Buna ziua, as avea urmatoarea intrebare: in cazul unei creante nascute dupa deschiderea procedurii insolventei, cum sa procedez? Pe scurt: am emis o factura ... (vezi toată discuția)