avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatorie in Italia cu separare de bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatorie in Italia cu separare de bunuri

Buna ziua,
Eu sunt casatorita cu un cetatean italian in regimul de separare de bunuri. Casatoria a fost facuta in Italia. Acuma atat e cat si sotul meu dorim sa cumparam o casa in Romania, 50% pe numele meu si 50% pe numele lui. Mentionez ca nu avem copii impreuna si ca el are 2 fiice din prima casatorie. Intrebarea mea este: Exista vreo clauza sau o alta forma prin care eu as putea sa ma protejez, in caz de deces al sotului meu, prin care jumatatea din casa de pe numele lui sa ramana in proprietatea mea? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 12:55, 16 Iulie 2012
Puteti incheia in România o conventie matrimoniala prin care sa alegeti acelasi regim al separatiei de bunuri dar puteti trece si o clauza de preciput.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire copil dintr-o alta casatorie ContSters255097 ContSters255097 Buna ziua, Anul viitor ma voi casatori cu prietenul meu care are un copil major dintr-o casatorie anterioara, dupa care am dori sa ne cumparam impreuna o ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala-intrebare pclaudia13 pclaudia13 Mama mea a adunat niste bani pentru a-mi construi o locuinta. Detin un teren pe care il am tot de la mama, dar inca nu am reusit sa construiesc locuinta. ... (vezi toată discuția)
Apartament in romania soti roman si italian separatie de bunuri patrimoniale ContSters59529 ContSters59529 Am cumparat din venitul personal o garsoniera in Romania in 1992 pe numele meu, fiind casatorita in regim de separatie de bunuri patrimoniale cu un cetatean ... (vezi toată discuția)