avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Am gasit 2 grile in care raspunsurile mi se par gresite:
Eroarea obstacol:
a) este un viciu de consimtamant sanctionat cu nulitate relativa
b) echivaleaza cu lipsa consimtamantului si este sanctionata cu nulitate absoluta
c) se sanctioneaza cu nulitate absoluta.

Constituie eroare obstacol situatia in care:
a) instrainatorul a facut dovada ca a dorit sa incheie un ct de intretinere, si nu unul de V-C
b) o pers dobandeste prin cumparare o bijuterie crezand ca este din aur alb, dar in realitate este din inox
c) o parte cumpara un imobil crezand ca acesta se afla situat in POiana Brasov, iar cealalta parte crede ca a vandut imobilul situat in Cluj

Voi ce raspunsuri dati la aceste grile?
MariusMadalin a scris:

Am gasit 2 grile in care raspunsurile mi se par gresite:
Eroarea obstacol:
a) este un viciu de consimtamant sanctionat cu nulitate relativa
b) echivaleaza cu lipsa consimtamantului si este sanctionata cu nulitate absoluta
c) se sanctioneaza cu nulitate absoluta.

Constituie eroare obstacol situatia in care:
a) instrainatorul a facut dovada ca a dorit sa incheie un ct de intretinere, si nu unul de V-C
b) o pers dobandeste prin cumparare o bijuterie crezand ca este din aur alb, dar in realitate este din inox
c) o parte cumpara un imobil crezand ca acesta se afla situat in POiana Brasov, iar cealalta parte crede ca a vandut imobilul situat in Cluj

Voi ce raspunsuri dati la aceste grile?

1A
2A
Va rog respectuos pe cei care aveti teste grile pentru sustinere examen, sa-mi trimiteti si mie pe adresa de email costeaclaudiamarya@yahoo.com.
Multumesc.
asa zic si eu....insa in carte la prima grila da ca raspuns b si c....c era in vechea reglementare, iar la cea de a doua grila dau ca raspuns pe langa a si c
Colegi, luminati-ma si pe mine, va rog! La "persoana fizica", tematica spune "reglementare, capacitatea civila a persoanei fizice (capacitatea de folosinta si capacitatea de exercitiu)". De pilda, la "capacitatea de folosinta", trebuie studiate toate detaliile stufoase de la acest capitol, gen prezumtia de viata, declararea judecatoreasca a mortii??!! In plus, ce ar trebuie inteles prin "reglementare" pt ca si acolo sunt o multime de detalii. Se dau astfel de chestii la examen, gen "dreptul la imagine, onoare..etc"??!!

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)