avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Sinziana_brj a scris:

Stiti cumva daca mai este actuala si reala lista cu subiectele posibile la probele scrise care a fost publicata acum cativa ani?

Nu. Inainte erau 3 -4 subiecte sinteza, acum avand si spete subiectele sunt mici (vezi titularii apelului, intentia). N o sa pice tot contractul de mandat sau mai stiu eu ce de cateva zeci de pagini.
andaanduta a scris:

poate cineva sa imi recomande o carte/autor pentru capitolul Persoanele

Cartea lui Ovidiu Ungureanu, Cornelia Munteanu: ,,Drept civil. Persoanele in reglementarea noului Cod civil", Editia a 2-a revazuta si adaugita, Editura Hamangiu, 2013 contine toata tematica cu privire la persoane. Succes!
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2013
Ramona88, utilizator
romarta123 a scris:

buna ziua, stiti cumva pana la ce data se face inscrierea pentru barou? nu gasesc nicaieri informatia. va multumesc!

Cererile de înscriere a candidaţilor la examen, se vor depune în intervalul 01 august 2013 - 21 august 2013 la secretariatul baroului la care candidatul urmează să-şi desfăşoare activitatea în cazul în care va fi declarat admis.
Ramona88 a scris:

andaanduta a scris:

poate cineva sa imi recomande o carte/autor pentru capitolul Persoanele

Cartea lui Ovidiu Ungureanu, Cornelia Munteanu: ,,Drept civil. Persoanele in reglementarea noului Cod civil", Editia a 2-a revazuta si adaugita, Editura Hamangiu, 2013 contine toata tematica cu privire la persoane. Succes!

multumesc,
chiar azi am cumparat "Drept Civil. Partea Generala Persoanele" de Titus Prescure si Roxana Maftei, sper sa fie ok.
Salutare la toata lumea!
Nu am mai intrat pe forum din noiembrie 2013, asa ca poate sunt cam ruginit.
Sunt unul dintre cei care au sustinut (cu succes) examenul din 2012, momentan avocat stagiar iar de azi in concediu (de unde reintrarea in forta).

Fiindca vad ca multi va stresati cu planificatul invatatului, pot doar sa spun ca depinde de fiecare.
Eu m-am apucat pe bune de invatat la 1 iulie 2012, avand avantajul de a stapani bine din facultate dreptul penal general si special, respectiv binisor procedura penala.
Perioada 1 iulie - 5 august am dedicat-o doar civilului, reusind sa citesc de 3 ori materia. Programul a fost de la 07.30 la 22.30, cu o pauza de 1 ora la pranz si in rest pauza de juma de ora la cina.
In 5-8 august am fost la Vama. Intre 9-31 august am citit doar procedura civila. Doar Codul si Boroi, completand din Tabarca bucatile care lipseau (cred recursul, hotararea judecatoreasca si inca ceva).
Prima jumatate a lui septembrie a fost dedicata recitirii doar a Codului penal si de procedura penala (de vreo 5 ori fiecare), respectiv cartea de procedura a lui Udroiu de 2 ori. A doua jumatate a lui septembrie a fost recapitulare civil si procedura civila.
Toata luna octombrie a fost zilnic o grila de la INM din anii trecuti si recapitulare toata materia, axandu-ma 99.99% pe Coduri.
OEPA a fost citita doar in tot acest timp, cam 1/2 h la 2 zile. Niciodata nu am stat mai mult la ea. La OEPA am luat 10, dar examenul a fost usor, iar corectura de buna-credinta. Asta e examenul la care pot pica toti sau toti pot sa isi salveze media (cazul anului trecut).

Precizez ca in luna octombrie nivelul a fost intensiv, trezit la 5 dimineata, culcat la ora 23, singurele pauze au fost pentru sport. Nu telefonic, nu facebook, nu avocat.net. Sfatul meu, rariti-o cu forumul, intrati maxim o data pe zi sa vedeti noutatile.

Spor mare, e greu, dar se poate cu munca, fara discutie.
Radu

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)