avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
pink13 a scris:

ai nevoie de toate 3, prevederile din lege se completeaza cu statutul si codul deontologic, e practic imposibil sa rezolvi grilele/ sub de sinteza fara sa statut + cod :)

am inteles ,ms frumos nu prea mai este timp ... asa ca dasta am intrebat :">
Pt organizarea profesiei de avocat, personal ma pregatesc din 2 carti, in principal din asta [ link extern ] ,
dar si din asta: [ link extern ]
, evident cu legea si statutul in fata! Spor!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2013
ContSters243831, utilizator
Daca stie cineva....poti sa-ti retragi dosarul si sa recuperi taxa, daca da pana la ce data...va multumesc anticipat!
6) I.N.P.P.A. va repartiza sumele încasate, conform hotărârii Consiliului U.N.B.R..
(17) Taxa de înscriere la examen se restituie candidaţilor care nu s-au prezentat la
susţinerea examenului din motive obiective, justificate cu acte doveditoare, în proporţia
stabilită prin hotărârea Consiliului U.N.B.R., precum şi candidaţilor retraşi anterior afişării
listelor cu rezultatele verificării îndeplinirii condiţiilor de participare la examen pentru
respectarea dispoziţiilor art.14 - 15 din Statutul profesiei de avocat.
(18) Cererea de restituire a taxei de înscriere la examen se depune la baroul la care
s-a făcut înscrierea, care o va înainta de îndată I.N.P.P.A..
(19) Cererea se soluționează de I.N.P.P.A. în termen de 30 de zile de la
comunicarea acesteia de către barou la I.N.P.P.A

Rezultatele verificarii se afiseaza cel tarziu cu 20 de zile inainte de examen asa ca daca depui cererea la sfarsitul lui august e posibil sa recuperezi taxa. Banuiesc ca dai si la INM asa ca teoretic daca depui cererea pe 25-26 ar trebui sa poti recupera taxa :)
Mersi...da merg si la magistratura si nu-mi permit nici sa pierd sansa de a sustine ex in avocatura dar daca se-ntampla minunea de a lua pe 25 o nota care sa-mi dea sanse pe mai departe n-as vrea sa pierd banii de inscriere...sau macar o parte din ei...

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)