avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
O speţă din Mihaela Ciobanu:
Actele de violenţă săvârşite cu intenţia de a ucide în aceeaşi împrejurare a două persoane reprezintă:
a) dacă niciuna nu decedează, tentativă la omor deosebit de grav;
b) dacă doar una decedează, omor simplu, calificat sau deosebit de grav în concurs cu tentativă la omor simplu, calificat sau deosebit de grav;
c) dacă doar una decedează, omor simplu, calificat sau deosebit de grav în concurs cu tentativă la omor deosebit de grav.

Eu am bifat a) şi c).
Răspunsul corect este a) şi b) şi se face şi o trimitere la Decizia ICCJ nr.5/20.02.2006.
Voi ce spuneti?
anaolar a scris:

O speţă din Mihaela Ciobanu:
Actele de violenţă săvârşite cu intenţia de a ucide în aceeaşi împrejurare a două persoane reprezintă:
a) dacă niciuna nu decedează, tentativă la omor deosebit de grav;
b) dacă doar una decedează, omor simplu, calificat sau deosebit de grav în concurs cu tentativă la omor simplu, calificat sau deosebit de grav;
c) dacă doar una decedează, omor simplu, calificat sau deosebit de grav în concurs cu tentativă la omor deosebit de grav.

Eu am bifat a) şi c).
Răspunsul corect este a) şi b) şi se face şi o trimitere la Decizia ICCJ nr.5/20.02.2006.
Voi ce spuneti?

A si b. Ca sa se retina in concurs cu tentativa la omor deosebit de grav trebuie sa fie cel putin 2 tentative de omor, iar in cazul nostru una moarte si alta traieste.
andreeas1 a scris:

Examenul e pe 16 septembrie, puteai sa afli daca citeai pag anterioare. Informatia o gasesti pe unbr.ro e o hotarare din decembrie 2012:)

Multumesc andreeas1. Sa gasesti ceea ce trebuie pe site-ul lor este mai greu..

Buna ziua, La contracte speciale ce autor ati ales ? sau mai bine intrebat ce carte /carti ?
frizz_star a scris:

Buna ziua, La contracte speciale ce autor ati ales ? sau mai bine intrebat ce carte /carti ?

Curs de drept civil. Contracte

Autor: Liviu Stanciulescu

Editura: Hamangiu

Categoria generala: Cursuri, seminarii, teste

Data aparitiei: 20 Iulie 2012

Format: Carte brosata

[ link extern ]
eu am ales si succesiuni tot de acelasi autor.

Spor!
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2013
Ioanacristiana, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)