Ce parere aveti despre faptul ca, in prezent, exista doua Uniuni care inscriu avocati, au aceeasi denumire, atat ca Uniune, cat si ca Barouri ?!? E bine, e rau ?
Puteti sa-l sunati pe domnul Bota la 0744.{***.***}.
[editat de admin. explicatie: cata vreme nu este posibila verificrea consimtamantului persoanei al carei telefon este facut public pe net, nu poate fi acceptata afisarea telefonului acesteia]
Nu stiu daca baroul Bota este o solutie sau nu.
Dar stiu ca riscul cel mai mare pentru un tinar absolvent (nu numai de drept) este nu cel de a muri de foame, ci acela al deprofesionalizarii.
Lipsa contactului permanent cu doctrina si jurisprudenta, asociata cu imposibilitatea dobindirii unor cunostinte practice, transforma si cel mai stralucit absolvent de drept, in citiva ani, intr-un ins fara viitor in profesie.
Poate ca liberul acces in profesie ar fi solutia. Oricum, nu vor rezista decit cei cu adevarat pregatiti pentru domeniul atit de dificil totusi al dreptului. Iar acestia vor fi obligati sa activeze in domenii din ce in ce mai restrinse, sa se specializeze asemeni medicilor. Nu cred in avocatul care se pricepe la toate - penal, civil, administrativ, comercial - ci mai degraba in cel care se dedica unei ramuri inguste, dar pe care o stapineste pe deplin. De aceea cred ca si examenul de admitere in profesie are o tematica mult prea vasta. In fond, un candidat care nu doreste sa practice in penal nu are de ce sa piarda vremea cu dreptul penal si cu cel procesual penal - materii pe care nu le va folosi niciodata. Si invers, cel care stie ca nu are nici in clin, nici in mineca cu penalul nu va angaja niciodata cauze intr-o materie in care trebuie sa ia totul de la inceput pentru a nu se face de ris.
Iar in final, piata va cerne. Asa cum cerne orice intr-o economie concurentiala. Justitiabilul nu isi poate alege judecatorul. Dar avocatul poate sa si-l aleaga. Depinde doar de el sa aleaga un avocat bun sau unul slab. Iar avocati slab pregatiti exista si vor exista. Nu examenul de admitere in profesie ii poate cerne.
Cei mai vehementi in sustinerea baroului lui Bota nu au decenta sa se identifice.De ce nu a constituit acest barou un jurist cu nume si experienta si nu domnul Bota care se pare ca a avut tangente cu legea penala. Nu va mai faceti iluzii cu baroul lui Bota ca va ia banii degeaba si nu veti fi niciodata avocati.Cine va initiaza in avocatura in perioada stagiaturii?Pana la anul viitor aceasta incercare de barou constitutional va disparea.Cei scarbiti de tara asta sunteti liberi sa plecati de aici.Dar aveti oare curajul?Cand mai criticati ceva veniti cu argumente.Cand acuzati aduceti probe.Asa se procedeaza.Altfel puteti ajunge avocati la baroul lui Bota.Bafta fratilor, succesul presupune munca.