avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca o persoana proprietara a unui bun in proportie de 3/4 in urma dezbaterii succesiunii,poate dona dreptul ei de proprietate si daca da,ce documente trebuiesc facute si unde si care ar fi costurile.Multumesc
Actele de donatie se fac la notariat. Taxele se calculeaza functie de grila notarilor publici , deci necunoscand zona si despre ce anume imobil este vorba nu va pot comunica vreun pret. La actul de donatie, fata de cel de vanzare-cumparare, nu se mai plateste impozit pe tranzactie. In principiu, poate dona cota ce o are ca mostenire. Sunt situatii in care se impune o iesire din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate notarul obiecta la valoarea unuei tranzactii de vanzare-cumparare ? atitirisca atitirisca Buna ziua, Tatal meu impreuna cu cei 3 frati ai lui au mostenit un teren de la parinti. Tata si inca un frate au cumparate(prin chitanta de mana, in ideea ... (vezi toată discuția)
Pentru o vânzare-cumpărare de apartament între mamă și fiică se impune un barem minim de preț? ralucapopescu ralucapopescu Buna ziua , Doresc sa fac o vanzare cumparare pentru apartamentul mamei mele , catre mine , fiica ei.Desi exista un testament in acest sens , doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor anstr anstr Buna ziua! As dori sa ma lamuriti in urmatoarea problema.Detin impreuna cu sora mea un certificat de mostenitor ca urmare a dezbaterii succesiunii de pe urma ... (vezi toată discuția)