avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante mari neexecutate, restante mici cu dosar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante mari neexecutate, restante mici cu dosar

In cazul in care un locatar care nu a platit trei luni intretinerea si e chemat in judecata, insa in asociatie sunt locatari care au restate mult mai mari dar sunt tolerati, se poate actiona in vreun fel impotriva asociatiei sau conducerii acesteia?
Restanta mea a ajuns la 600 de lei, in conditiile in care pe scara sunt persoane cu restante de 5000 de lei. Eu am fost chemat in judecata iar restul nu. Mi-au fost introduse in intretinere si cheltuielile asociatiei cu consilierea juridica aferenta.
Cred ca sunt sicanat, deoarece presedintele asociatiei a contestat plata unei amenzi, iar eu am depus marturie impotriva lui. A platit amenda, si acum a iesit la "vanatoare".

Va multumesc.

Daca ceea ce am explicat nu va este de folos, imi pare rau ca am pierdut timpul si, sigur ca puteti sa nu tineti cont de explicatiile mele.
Succes!



Domnilor,

Scurt si la obiect.

Cheltuielile de judecata reprezentand onorarii, taxe judiciare si de timbrul, posta,..inclusiv taxa de inscriere a dreptului de privilegiu in CF, s.a., pana in momentul admiterii acestora de catre instanta NU pot fi imputate in avans paratului restantier. Nu acestuia i se acorda asistenta juridica, ci intregii asociatii. Ce ar fi ca pentru procesele cu tertii, gen firme salubrizare, internet..etc...sa le platim mai putin pana la finalizarea procesului scazand din facturile emise de ei, cheltuielile noastre de judecata.

Pana la momentul X acestea revin tuturor proprietarilor in % egale. Dupa, ramane la aprecierea instantei de judecata daca admite sau nu acestea cheltuieli.Sincer noi avem deja doua procese in care cheltuielile de judecata au fost respinse de instanta in totalitate.

Va sfatuiesc sa contestati listele de intretinere cu imputarea abuziva la plata a acestor cheltuieli. Eu asa am facut si am obtinut rectificarea listelor pentru mine si toti celilalti in cauza. Presedintele asociatiei a manifestat opozitie, dar n-a avut incotro..unde-i lege nu-i tocmeala.
Domnule Adriantot
Avocatul angajat consilieaza conducerea Asociatiei, nu discuta cu fiecare propietar, deci ceeace am scris este corect.
La randul ei conducerea Asociatiei trebuie sa actioneze in interesul propietarilor. Din pacate nu se intampla intotdeauna asa, de aceea apar procese deschise de propietari contra Asociatiei.
Nu mai vorbesc de cazurile prezentate aici, pe forum.

V-as ruga sa recititi tot ce am scris fara idei preconcepute si o sa imi dati dreptate.

Chiar credeti ca trebuie sa precizez de fiecare dat "cerute inainte de pronuntarea sentintei". Eu personal am considerat ca se subintelege, fiindca aceasta este problema de care discutam.

Pe acelasi principiu ca "fac parte" este posibil ca intreprinderea la care lucrez sa ma dea in judecata si sa imi taie din salariu cheltuielile cu avocatul, inainte de a se pronunta sentinta, ca doar, fiind angajatul lor, fac si eu parte din intreprindere.
Cred ca sunteti de acord ca este absurd.

Repet aici ceeace am scris mai inainte:
In fond sunt doua parti: cel dat in judecata si restul Asociatiei. Fiecare parte isi plateste cheltuielile de judecata si dupa ramanerea definitiva a sentintei se aplica sentinta.

Si fiindca vorbeati de legi, de exemplu, propietarii de la parter nu platesc decat revizia liftului, nu si curentul consumat de lift, tocmai pentru ca nu-l folosesc.
Un alt caz: propietarii cu centala proprie, care furnizeaza si apa calda nu platesc nimic la apa calda furnizata de RADET sau alte intreprinderi similare, desi fac parte din asociatie. Si asta tocmai pentru ca nu beneficiaza de ea, asa cum nu beneficiaza propietarul dat in judecata de serviciile avocatului angajat de Asociatie.

Eu nu am afirmat nicaieri ca propietarul dat in judecata, sau oricare alt propietar, ar fi scutit de plata intretinerii sau de vreo alta plata legal datorata. Problema este ca nu peste tot se respecta legea si ca, de multe ori, si legile sunt prost formulate, lasand loc la interpetari.

Va rog, la randul meu, sa imi aratati un articol de lege care prevede ca o parte plateste cheltuielile de judecata ale celeilalte parti, inainte de pronuntarea sentintei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari vs. proprietar - cheltuieli de judecata tezeu15 tezeu15 Buna ziua, in urma unui proces cu asociatie de proprietari, intentat de catre aceasta, am fost obligati la plata cheltuielilor de judecta, si anume de 400 ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu judecata restantierilor costachel costachel Buna dimineata. La noi in bloc sunt 3 restantieri la intretinere care de cca 5 ani care au in prezent datorii cam de 6-7000 lei pe apartament ( numai ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari AURORA82 AURORA82 Buna ziua, as dori si eu sa ma ajutati cu un sfat, iata problema mea: in decursul anului 2010 am adunat restante la intretinere astfel ca la 31.01.2011 figuram ... (vezi toată discuția)