Masina mea este parcata pe un loc platit primariei, in fata blocului. intre locul de parcare si cel de joaca de asemenea amenajat de primarie nu este decat un gard de jumatate de metru inaltime. Prin urmare masina mea si altele, ale vecinilor sunt zilnic lovite cu mingea de zeci de ori. Sunt zgariate, indoite, julite. acum trei zile am scos-o din service unde am revopsit-o. am factura de 12500 lei doar pentru vopsitorie (da, 125 de milioane bani vechi). a doua zi am gasit-o cu inca 5 julituri uriase de la nisipul de pe mingii. nu ma pot certa cu parintii din 10 blocuri vecine...ce sa fac? nu mai pot!!! am Casco dar an de an asiguratorul refuza sa ma asigure din cauza aceasta...paguba e prea mare. valoarea Casco in loc sa scada, creste an de an si platesc 5000 de euro pe an pentru asigurare. sunt pana la urma un cetatean care are dreptul sa-si parcheze acolo masina, asa cum si copiii sunt pe locul de joaca. CE SA FAC???????????????
Multumesc pentru raspuns. de la primarie am primit "ignore". Am vorbit cu vecinii si unii vor sa cheltuiasca, altii nu :(. Pe de alta parte refuz sa ma mut eu cu parcarea. am licitat pentru acest loc de parcare si il platesc. E ca si cum daca nu ma inteleg cu vecinul de pe palier trebuie sa ma mut. La noi nu exista cultul proprietatii!!! Cum sa gasesc un loc de parcare cand sunt toate, absolut toate licitate de ani buni. Nici pe marginea drumului nu poti parca.
Voi merge din usa in usa pentru o sesizare catre primarie din partea tuturor vecinilor si vom vedea. Pana atunci e clar ca in Romania copiii pot sa distruga complet bunul cuiva si sa nu raspunda NIMENI!! Nu exista niciun avocat care sa imi dea o solutie juridica astfel incat sa invete si parintii ca e mai ieftin sa educi? Multumesc!
cu toate ca poate pare o solutie care va ingreuneaza utilizarea masinii, ati putea folosi o prelata macar pana se gaseste o solutie, de la primarie sau cu vecinii.
macar mai reduceti din daune si cheltuieli. daca mai revopsiti o data masina cred ca veti ajunge sa renuntati de bunavoie la locul de parcare. cat despre vecinii care nu doresc sa "contribuie" probabil ca nu detin masini atat de scumpe incat sa merite sa se implice.
cu un cadru metalic si cu o plasa cred ca se poate rezolva situatia, zic si eu.
succes cu vecinii!:)
faceti o plangere scrisa cu nr de inregistrare pana vi se acorda nr unic de dosar (dar e de alergat) la parchetul judecatoriei sectorului de care apartinenti pentru distrugere (art. 217 c.p). atentie ca trebuie sa o faceti intr-un termen de 2 luni iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
ma gandesc ca daca politistii incep sa faca cecrcetari sa gaseasca vinovatul/vinovatii (parchetul va trimite dosarul la sectia de politie pt cercetari)...poate si parintii vor fi mai atenti cu copiii cand ies in parc la joaca.
solicitati si primariei sa inalte gardul despatitor (explicand situatia in scris bineinteles tot cu nr de inregistrare) inca o data si daca nu fac nimic chemati si primaria in judecata pentru obligatia de a face in contencios administrativ. consultati-va cu un specialist.
pastrati cu sfintenie fiecare bon, bonulet si orice hartie care vi se da legata de cheltuielile aferente distrugerilor. banui ca plangerea penala pentru distrugere va va ajuta si la polita casco (pe mine m-a ajutat).
Multumesc. Dupa bunul obicei romanesc, sper sa nu ma trezesc cu pietre aruncate pe parbriz, doar pentru ca incerc sa tin masina in parcare....si imi caut dreptatea. Desi, poate ca nu in tara asta dreptatea proprietarului se va gasi cu adevarat vreodata!
Mda, cautati calea de "mijloc", sfaturile sunt bune, chiar si ridicarea unui gard "separator" din proprie initiativa este bun, pentruca, la atacul primariei puteti raspunde "documentat" ca aceasta a refuzat rezolvarea situatiei prin orice mijloace si ca, in fata acestui refuz ati fost nevoit sa va luati proprile masuri de siguranta care de fapt, nu deranjeaza cu absolut nimic ci doar separa un "loc de altul", si, protejeaza, masinile de "joaca copiilor" iar pe copii de aventuale acuzatii de "distrugere neintentionata pana la urma" !, in comparatie cu, cheltuielile de "intretinere" auto, realizarea unui gard par a fi destul de minore repartizate la mai multi "locatari", iar "pararea" unui eventula atac al primariei (pentru ridicarea gardului) poate fi mai usor de suportat dar si respins in "comun".