avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita PFA radiata - urmarire bunuri ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita PFA radiata - urmarire bunuri personale

Buna ziua,
Avem urmatoarea speta, mai ales pentru executorii judecatoresti. Ati mai intalnit situatii similare cu speta de mai jos si ce ar fi de facut?
O persoana juridica a castigat un litigiu in contradictoriu cu un PFA, cerand cheltuieli de judecata. Instanta a dispus obligarea PFA la plata cheltuielilor de judecata insa intre timp PFA s-a radiat ca urmare a manifestarii de vointa in acest sens. Acest lucru s-a intamplat spre sfarsitul procesului, cand era clar ca PFA-ul va fi obligat la plata cheltuielilor de judecata, deci s-a radiat tocmai in scopul de a se sustrage de la plata cheltuielilor. Am fost la executor cu toate documentele sa puna in executare hotararea, iar executorul respectiv mi-a raspuns ca nu poate demara executarea pentru ca PFA-ul nu mai exista. Ce pot face in aceasta situatie? Se poate porni executarea impotriva persoanei fizice, si care ar fi temeiul legal? Ce solutii propuneti, avand in vedere ca persoana juridica a castigat procesul si a cam fost pacalita? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:34, 9 August 2012
Cred ca nu ati fost atent. PFA nu are personalitate juridica. Citit cu atentie OG44/2008.
Chiar daca PFA a fost obligata la plata cheltuielilor, neavand personalitate juridica nu poate avea patrimoniu propriu. Daca nu poate avea patrimoniu, poate avea obligatii proprii? Nu obligatiile sale sunt ale persoanei juridice ce a creat-o. PFA exista doar pt ca PF sa dovedeasca faptul ca poate indeplini o activitate comerciala. Nu are o existenta juridica independenta de pf.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot executa bunuri ale pfa pt.o datorie ca persoana fizica? carmenbn carmenbn In situatia in care am o datorie la banca ca persoana fizica si sunt in acelasi timp si persoana fizica autorizata,iar singura mea proprietate este o masina ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog,executare silita pfa sau pf? adriana79 adriana79 Buna ziua, Va solicit si eu ajutorul intr-o problema: Eu, persoana fizica, am imprumutat suma de 8000 lei de la o alta persoana fizica in baza uni contract ... (vezi toată discuția)
Executare silita dangisca dangisca In calitate de persoana fizica am fost asociat intr-o societate care a intrat in faliment din cauza unor indivizi care au furat 150.0000 lei dintr-un ... (vezi toată discuția)