avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... perioada de valabilitate a examenului de admitere in ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

perioada de valabilitate a examenului de admitere in barou

buna. conform regulamentului de organizare a examenului de admitere in barou, rezultatele sunt valabile 2 ani, in sensul ca in aceasta perioada trebuie sa faci cererea de inscriere in barou. va rog sa-mi spuneti daca exista o prevedere in sensul ca daca doresti sa fi inscris ca avocat definitiv direct dupa sustinerea ex. de admitere, trebuie sa faci cererea in maxim 2 luni de la afisarea rezultatului? va multumesc
Cel mai recent răspuns: luciantj , utilizator 00:54, 21 Ianuarie 2009
Nu exista nicaieri o asemenea prevedere....am cautat si eu, si nu am gasit. Iar pe decizie scrie clar: valabilitatea de 2 ani de la data validarii rezultatelor.
Si totusi, art.24 alin.2 din L51/1995 prevede ca "... decizia de primire va produce efecte numai de la data incetarii starii de incompatibilitate, care trebuie rezolvata in termen de 2 luni de la emiterea deciziei."
Cum interpretati?
Apoi, termenul de 2 ani unde este prevazut?
In Decizie nu este mentionat un termen?
va multumesc pentru interes. din pacate pe alocuri se pune accent mai mult pe legea cutumei. este chiar situatia mea in baroul mures, pe decizie au scris ca ex e valabil 2 luni de la afisare pt cei ce doresc sa fie inscrisi ca av. def. nici eu nu am gasit prevederea de unde au inventat procedura. sunt decisa sa merg cu brosura care cuprinde legea 51, codul deontologic, regulamentul, si statutul si o voi ruga pe d-na secretar sa-mi arate, apoi va voi tine la curent.
Exact cum apreciam. Exista acest art.24 alin.2 din lege, apoi Statutul care in modelul cererii de admitere vorbeste de lichidarea starii de incompatibilitate in termen de 2 luni de la comunicarea deciziei, si peste toate, acest termen de 2 ani ce nu e sctis nicaieri dar este invocat.
chiar va rog sa-mi spuneti noutati pe aceasta tema sunt in situatie relativ similara.
Succes in toate.
Pe curand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen admitere da inscriere in tabloul avocatilor nu??? Costin Gheorghe Costin Gheorghe Buna dimineața ! Am întâmpinat o problema în înscrierea in tabloul avocaților ce mi se pare cel puțin ciudată. Sunt absolventul examenului de ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitatea stagiarului ContSters106925 ContSters106925 Am sustinut examenul de primire in profesie si am fost admis in avocatura in septembrie 2009. Conform alin 1 a art. 24 din Regulamentul-cadru privind ... (vezi toată discuția)
Termen maxim gasire avocat indrumator lautz lautz Buna ziua, Am o intrebare legata de perioada (termenul) in care trebuie sa-mi gsesc un avocat indrumator, in cazul in care sunt admis in profesie ca avocat ... (vezi toată discuția)