cermak gruianu a scris:
Mai degraba cred ca ar fi vorba despre nulitatea absoluta a contractului de subinchiriere pentru frauda la lege, cauza ilicita sau cauza imorala si evacuarea subchiriasului, eventual cu daune-interese.
Autorul Gheorghe Beleiu in cartea sa Introducere in dreptul civil roman, spune la conditiile de valabilitate a obiectului actului juridic civil ca acesta trebuie sa indeplineasca unele conditii generale (sa existe, sa fie in circuitul civil, determinat/determinabil, posibil, licit si moral) si unele conditii speciale. Una din aceste conditii speciale este citez" in
actele constitutive sau translative de drepturi, se cere ca cel care se obliga sa fie titularul dreptului. Aceasta conditie, speciala, este impusa de principiul de drept potrivit caruia numeni nu se poate obliga valabil la ceva ce nu are sau la mai mult decat are, conform principiului nemo dat quod non habet"
Deci tind sa cred ca motivul de nulitate absoluta este nevalabilitatea obiectului actului juridic civil, desi cineva mi-a sugerat sa incerc o actiune in constatarea inexistentei vreunui contract intre subsemnatul si subchiriasul care sa-i confere acestuia din urma vreun titlu locativ si in consecinta evacuarea acestuia. Ce parere aveti?
Multumesc