avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare cu bucluc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare cu bucluc

Pe spatiul meu comercial chiriasul a subinchiriat pe 10 ani, desi contractul sau de inchiriere cu mine era doar pe 3 ani. Eu nu am stiut de subinchiriere. Dupa ce am castigat evacuarea chiriasului, mergand cu executorul la spatiu am constatat ca este un subchirias (mai sus amintit) care pretinde ca are titlu locativ valabil, executorul neputand sa-l evacueze.
Mi s-a spus sa cer nulitatea contractului de subinchiriere caci chiriasul nu putea sa subinchirieze pentru un timp mai mult decat a avut el prin contract de la mine.
Insa s-a schimbat legea taxelor de timbru in sensul ca rezilierea, anularea sau declararea nulitatii unui act juridic patrimonial se taxeaza la valoare, astfel ca trebuie sa taxez la valoarea subcontractului pe 10 ani ??? :O
Nu mi se pare corect.
Cel mai recent răspuns: mirceadan , utilizator 15:49, 16 Februarie 2009
cermak gruianu a scris:

Mai degraba cred ca ar fi vorba despre nulitatea absoluta a contractului de subinchiriere pentru frauda la lege, cauza ilicita sau cauza imorala si evacuarea subchiriasului, eventual cu daune-interese.

Autorul Gheorghe Beleiu in cartea sa Introducere in dreptul civil roman, spune la conditiile de valabilitate a obiectului actului juridic civil ca acesta trebuie sa indeplineasca unele conditii generale (sa existe, sa fie in circuitul civil, determinat/determinabil, posibil, licit si moral) si unele conditii speciale. Una din aceste conditii speciale este citez" in actele constitutive sau translative de drepturi, se cere ca cel care se obliga sa fie titularul dreptului. Aceasta conditie, speciala, este impusa de principiul de drept potrivit caruia numeni nu se poate obliga valabil la ceva ce nu are sau la mai mult decat are, conform principiului nemo dat quod non habet"
Deci tind sa cred ca motivul de nulitate absoluta este nevalabilitatea obiectului actului juridic civil, desi cineva mi-a sugerat sa incerc o actiune in constatarea inexistentei vreunui contract intre subsemnatul si subchiriasul care sa-i confere acestuia din urma vreun titlu locativ si in consecinta evacuarea acestuia. Ce parere aveti?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbrarea capatului de cerere accesoriu cristina_vilceanu cristina_vilceanu Art. 14 din legea taxelor de timbru spune ca atunci cand o actiune are mai multe capete de cerere, cu finalitate diferita, taxa judiciara de timbru se ... (vezi toată discuția)
Concubinaj HDanHD HDanHD Buna ziua, in cazul in care cei doi parinti nu se mai inteleg si traiesc prin concubinaj de 25 de ani,si unul din parinti (care este si proprietarul ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu Erika Diana Erika Diana buna ziua, am o intrebare. in urma cu ceva timp (de ordinul 4,5 luni) curtea de conturi a efecutat un control. in urma controlului s-a constata ca trebuie ... (vezi toată discuția)