avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2013

Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi deschide un nou topic,cu permisiunea moderatorului.
Pentru inm 2013
Codul civil nou.
Carti aparute pe civilul nou, pana acum, sunt urmatoarele:
Contracte- Liviu Stanciulescu. Hamangiu; aparitie iulie 2012;
Institutii de drept civil in reglementarea NCC- aparitie ianuarie 2012- Hamangiu
Succesiuni- Liviu Stanciulescu- aparitie februarie 2012- Hamangiu
NCC comentat- C.H.Beck -aparitie martie 2012
Obligatii- Paul Vasilescu, Hamangiu aprilie 2012.

DREPT PENAL, ce este la ora actuala:

1. Constantin Mitrache, Cristian Mitrache - Drept penal roman. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Tudorel Toader - Drept penal roman. Partea speciala, Ed. Hamangiu
3.Mihail Udroiu -Drept penal.Parte generala, Parte speciala
4. Streteanu- Drept penal, parte generala. Curs.
5. Alexandru Boroi- Drept penal, parte speciala.

DREPT PROCESUAL PENAL
1. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea speciala, Ed. Universul Juridic
3. Mihal Udroiu- Drept procesual penal
Codul penal. Codul de procedura penala.

Drept procesual civil- Codul ce va apare, daca va apare, in 2013 si eventual, doctrina, daca va apare.
Daca mai aveti alte informatii, va rog, postati-le.





Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
ContSters262049, utilizator
hope0022 a scris:

anularea suspendarii conditionate - nu erau practic indeplinite conditiile legale pt acordarea suspendarii astfel incat nu se poate pune problema implinirii reabilitarii la expirarea termenului unei suspendari care practic nu mai exista..fiind anulata...nu prea stiu sa explic.


inteleg. Adica reabilitarea de drept nu mai are cum sa intervina in caz de anulare ( si revocare ) la implinirea termenului de suspendare, ci poate interveni in conditiile termenului de incercare de 3 ani specifc reab. de drept,cu indeplinirea si a celorlalte conditii.
Ma alatur si eu luptei pentru admiterea la INM. Eu am inceput in vacanta de vara cu procedura penala a domnului Udroiu si acum invat la civil la contracte speciale pentru marire. Invat din cartea de institutii a domnilor Boroi si Stanciulescu si din cartea domnului Motiu. Sunt destul de bune ambele, dar am observat ca mai sunt strecurate unele greseli. La succesiuni invat din cartea domnului Stanciulescu iar la obligatii am xeroxat din cartea domnului Pop, dar nu am apucat sa ma uit peste ea. Problema este la drepturi reale, pentru ca nu am vazut vreo carte a unui autor cat de cat consacrat.. Spor la invatat tuturor!
Ultima modificare: Duminică, 2 Septembrie 2012
Naitro, utilizator
Ecaterina Cucuteanu a scris:

eu deja incep sa semnalez nelamuririle... va solicit, adica :))
in art 86 si 86 ind 6 CP se stipuleaza despre reabillitarea de drept care intervine in caz de nesavarsire a unei noi infract in termen de incerc si atunci cand nu se revoca suspend condit, respectiv, sub suprav. Citesc in Udroiu ed 2 ca el spune ca trebuie sa nu intervine revocarea SAU anularea suspend exec ped.... De unde a scos-o cu anularea?



Parerea mea e ca este o greseala. Se poate dispune anularea, iar daca sunt indeplinite cond susp cond atunci se poate suspenda si ped rezultanta. Iar term de incercare se calc de la data primei hot de susp. Deci, sa presupunem ca avem o prima condamnare de 6 luni cu susp cond, iar apoi se dispune anularea si noua ped e de 5 luni, instanta aplicand o ped rezult de 6 luni. Din cod reiese ca instanta poate dispune susp cond si a acesteia (indeplineste cond art 81). Daca de la prima hot de cond au trecut 2 ani si 5 luni, iar instanta dispune susp cond a ped rezult, ar insemna ca cel condamnat va fi reabilitat de drept intr-o 1 luna deoarece term de incercare se calc de la data primei hot de condamnare. Eu asa vad... :)
Naitro a scris:

Invat din cartea de institutii a domnilor Boroi si Stanciulescu si din cartea domnului Motiu. Sunt destul de bune ambele, dar am observat ca mai sunt strecurate unele greseli.

Greseli de redactare? Da un exemplu, ms.
Nirvana84 a scris:

Eu mi-am comandat fisele lui Udroiu, cele de penal general si procedura penala (ambele parti). In septembrie apar si cele de penal special. Maine sau cel tarziu marti intru in posesia lor si pot sa-mi dau cu parerea in cunostinta de cauza. Din cate am vazut in pdf-uri ar fi foarte bune pentru recapitulare.
La civil pe contracte eu il am pe Florin Motiu si sunt tratate toate contractele, contine articolele din cod, explicatii care sunt similare cu cele date de profesorul Deak, ma refer la faptul ca are acelasi stil. [ link extern ] .
La obligatii din Liviu Pop am scanate anumite parti, dar, pentru mine e surprinzator ca citeaza foarte mult din vechiul cod. Parca as astepta sa mai apara si altceva pe piata. De reale inca nu stiu.

@Ecaterina: eu ma gandesc la faptul ca in momentul revocarii sau anularii suspendarii executarii pedepsei cel caruia i s-a revocat sau anulat suspendarea va trebui obligatoriu sa execute pedeapsa si reabilitarea de drept nu ar avea cum sa intervina dupa revocarea sau anularea suspendarii, doar dupa executarea pedepsei. Cred ca la asta se gandea Udroiu.



De unde ai luat fisele lui Udroiu?

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters257303 ContSters257303 Buna ziua! Am terminat anul 3 la drept si as dori ca anul viitor sa sustin examenul de admitere la INM. Am vazut tematica si bibliografia de anul acesta si ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2014 IM12 IM12 Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014. (vezi toată discuția)