avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate domiciliul stabil in Romania
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

domiciliul stabil in Romania

Buna ziua
Ma intereseaza ce diferenta este intre domiciliu si domiciliu stabil.
Mentionez ca eu sunt cetatean roman cu domiciliul in Romania si resedinta in strainatate.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 21:47, 30 August 2012
Cetatenii romani pot avea un singur domiciliu, cel inscris in cartea de identitate, nu exista notiunea de domiciliu stabil; cititi acest topic unde s-a dezbatut subiectul pe larg:
www.avocatnet.ro/content/for...

Domiciliul dvs. este cel inscris in cartea de identitate.
Adresa de resedinta din strainatate este locul unde locuiti temporar; in tara faptul ca pentru o perioada locuiti in alta parte decat la adresa inscrisa pe CI ar fi fost atestat de o viza de resedinta.
Depinde pentru ce vrei sa aflati diferentele, pentru ce in domeniu fiscal este unu, si in domeniu administrativ altul, acolo se defineste ca domiciliu cel unde ai centrul intereselor vitale, si pentru politia s. a.m.d. sfatul lui Ares este unul corect. Dar incearca sa ne povestesti ce vrei sa reusesc antai si dupa aia o sa va sfatuim mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ultimul domiciliu in românia krisszz21 krisszz21 Care domiciliu este considerat ca fiind ultimul domiciliu al cetățeanului roman CRDS? Am avut buletin(CI) cu domiciliul intr-un județ si in ultimul an ... (vezi toată discuția)
Domiciliu sau resedinta ? tibors tibors Va rog explicati pe intelesul tuturor ce inseamna : a - stabilirea adresei de domiciliu sau stabilirea adresei de resedinta ? b - daca iti stabilesti ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru stabilirea domiciliului in alt oras Lissa1 Lissa1 Ce acte sunt necesare pentru a-mi stabili domiciliul in alt oras? Eu nu mai am locuinta proprietate personala ( nu mai locuiesc la domiciliul inscris in ... (vezi toată discuția)