avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere salariat aflat in litigiu cu o alta firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere salariat aflat in litigiu cu o alta firma

Buna ziua,
Doresc sa va intreb in ce conditii se poate concedia un salariat care mai are un contract de munca la o alta firma si este in proces cu acea firma. Este sofer.
Cel mai recent răspuns: Catalina Cibotariu , Avocat 16:23, 3 Septembrie 2012
nu o sa faceti numic cu concedierea furaciosului pentru indiciplina (va castiga in instanta). atata timp cat furtul de benzina nu este amendat de regulamentul intern al firmei, atunci prin faptul ca a furat bezina de la locul de munca nu constituie indisciplina.
puteti sa-l dati in judecata pe salariat pe partea penala pentru furt clificat si ii suspendati contractul de munca cu conform art. 52 lit. alin. (1) (b) din codul muncii pana ce procurorul va dovedi si il va declara sau nu vinovat pe acel salariat si nici atunci...pentru ca trebuie sa existe o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva in care sa se mentina ordonanta procurorului.
Daca ordonanata procurorului este anulata atunci aveti obligatia sa-l reintegrati pe salariat si sa-i platiti toate salariile indexate si majorate conform. art. 52 alin. (2) din acelas cod al muncii
Daca este respectata procedura prevazuta de Codul Muncii , atunci nu va avea probleme cu concedierea disciplinara a acestuia ... Suspendarea in baza art.52 C.mun. nu este obligatorie.
asta este si dilema......se pierde timpul cu cei ca el. Sincer daca s-ar putea concedia prin desfiintarea postului, dupa cat timp se poate angaja un alt sofer?
legea nu impune un termen clar dar este obligatia dumneavoastra sa demonstrati ca desfiintarea postului este reala si serioasa altfel veti pierde in instanta.

Sugerez, pentru o rezolvare amiabila sa incetati contractul de munca prin acordul partilor, oferindu-i salariatului un salariu. In acest caz, veti scapa si fara cercetari disciplinare, riscul de a ajunge in instanta, etc.
Codul Muncii nu interzice angajarea unor noi salariati dupa ce s0-a efectuat o concediere individuala , insa in practica judiciara s-a decis ca , nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post.

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara vreau_sa_stiu vreau_sa_stiu daca am trimis prin posta convocarea pentru cercetarea disciplinara dar angajatul in cauza tot vine la lucru.....nu se suspenda contractul pe perioada ... (vezi toată discuția)
Concediere - angajat care a furat lacritza lacritza cum scap de o angajata care ma furat si nu pot dovedi??/ mentionez ca stie mai bine ca mine legile angajarii si nu vrea sa-si dea demisia (vezi toată discuția)
Concediere+plangere penala nhycompany nhycompany Buna ziua. Am depus o plangere penala impotriva unui angajat de al nostru, pt o infrcatiune savarsita la firma. Dupa ce am depus plangerea penala la 2 ... (vezi toată discuția)