avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua.
Vreau sa va intreb in ce imprejurari poate fi atacata a declaratie de testament, dat in prealabil de defunct in timpul vietii sale?Si cu ce sanse
Ultima modificare: Marți, 20 Ianuarie 2009
ContSters74363, utilizator
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 14:56, 20 Ianuarie 2009
Rezerva este partea din averea celui care lasă moştenirea de care acesta nu poate dispune cu tiltu gratuit (donaţii în timpul vieţii sau testament) şi care se cuvine moştenitorilor rezervatari (în cazul de faţă, descendenţii lui direcţi).

La deschiderea succesiunii, rezervatarii care au acceptat succesiunea pot cere reducţiunea donaţiilor sau acelor dispoziţii testamentare care le încalcă dreptul la rezervă.

Rezerva, în cazul în care defunctul lasă 1, 2 respectiv 3 sau mai mulţi copii este de 1/2, 2/3 respectiv 3/4 din averea defunctului. Toate donaţiile sau legatele care depăşesc această rezervă pot fi supuse reducţiunii la cererea rezervatarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune în urma unui testament care încalcă rezerva succesorală. cum se dezbate moștenirea în acest caz? carmenfulop carmenfulop Decedeaza sotul.Acesta lasa un testament notarial , in care toate bunurile mobile si imobile le lasa sotiei.Se specifica , ca are 2 copii. Care sunt pasii de ... (vezi toată discuția)
Reductiune testamentara yulianus yulianus Buna ziua. Revi cu o intrebare,pt cineva care ma poate ajuta, sunt intr-un proces cu unchiul meu partaj judicar, in care el cere reductiune testamentare(eu am ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire DanCristian199 DanCristian199 Cand poate fi un urmaș dezmostenit? În ce fel isi poate pierde dreptul? Dacă părintele lasa averea în timpul vieții lui altcuiva,urmașul isi pierde ... (vezi toată discuția)