avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Info continut pv control ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Info continut pv control ITM

Buna ziua!
Am primit raspunsul anchetei efectuate de catre ITM la firma fostului patron. In raspuns, ITM precizeaza ca au fost constatate o serie de deficiente, fiind incheiat un pv de control ... unitatea fiind sanctionata contraventional.
Intrebarea mea este: prin ce modalitate pot afla continutul acelui PV de control, deoarece in sesizare am precizat o multime de nereguli, care s-au incercat a fi remediate imediat dupa ce am depus sesizarea la ITM, in final fiindu-mi si desfacut si CIM-ul, inainte ca ancheta ITM sa aibe loc.
Multumesc anticipat pentru raspuns. O zi buna in continuare!

ps: daca am gresit sectiunea, va rog indicati-mi pe cea corecta.
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2012
arakys, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:09, 17 Octombrie 2012
Nu o sa va ajute niciun articol din acea Ordonanta ... OG se refera la petitii si nu la informatiile solicitate de dvs.
Puteati invoca art.8, precizand punctual catre ITM neregulile pe care le-ati sesizat anterior, in conditiile in care nu primeati niciun raspuns de la ITM. Seful ITM este obligat sa va raspunda in termen de 30 de zile la sesizarea dvs., indiferent de modul de rezolvare a celor sesizate de dvs., chiar daca nu dispunea subordonatilor sai sa primiti un exemplar din PV de control, neavand obligatia legala sa va dea acest document.
V-am sugerat anterior sa cereti o audienta la inspectorul sef ITM, in special daca aveti dovezi scrise ca desfacerea CIM a avut loc ca urmare a sesizarii dvs. facute la ITM.
Raspunsul ITM primit anterior de dvs. poate fi considerat corect, in conditiile in care ITM a declansat o ancheta la firma unde ati fost angajat.
Cum dvs. mentionati ca neregulile semnalate s-au incercat a fi remediate, daca nu aveti documente care sa dovedeasca realitatea celor semnalate de dvs. la momentul sesizarii, este greu de crezut ca veti avea un alt raspuns, care sa va multumeasca pe deplin.
Nu inteleg de ce se insista pe un aspect care nu tine de competenta ITM-ului ? ... Ce poate sa faca ITM-ul daca concedierea este nelegala?
Raspunsul e simplu, cereti in instanta sa se aduca ce credeti dvs ca este dovada:

Capitolul III
Judecata

Secţiunea III
Administrarea dovezilor

Art. 175

(1)Dacă înscrisul se găseşte în păstrarea unei autorităţi sau a altei persoane, instanţa va dispune aducerea lui, în termenul fixat în acest scop. Cel care deţine înscrisul este îndreptăţit să refuze aducerea acestuia în cazurile prevăzute de art. 173.

Citiţi mai mult: [ link extern ] >

Numai sa nu cereti vreun registru, dar am inteles ca cereti procesul verbal de constatare
Art. 176

(1)Instanţa nu va putea cere trimiterea cărţilor funciare şi a planurilor, a registrelor autorităţilor, precum şi a înscrisurilor originale depuse la instanţe sau notari publici.

(2)Cercetarea acestor înscrisuri se va face, cu citarea părţilor, de un magistrat delegat sau, dacă înscrisul se găseşte în altă localitate, prin delegaţie, de către instanţa respectivă.

Citiţi mai mult: [ link extern ] >

Bine ca mi-am amintit ca acum fac si eu cererea aceasta :)
Se pare ca nu am fost clar. Situatia este urmatoarea:
Am facut sesizare la ITM deoarece angajatorul nu a respectat drepturile mele ca angajat, neplatind orele lucrate suplimentar, in nr de 70 pe luna, sporul de noapte si de lucru in timpul repaosului saptamanal. La doua zile dupa inregistrarea petitiei, am aflat de la colegi ca patronul a luat registrul de procese verbale predare primire a serviciului iar in a 5-a zi mi-a desfacut CIM-ul, invocand perioada de proba de 90 zile, eu fiind angajat de 44 zile.
Am contestat decizia deoarece eu sunt o persoana cu handicap, iar conform L53/2003 termenul de proba pt. pers. cu handicap e doar de 30 zile. Am prima infatisare pe 30.10.2012.
PS: chiar daca patronul a facut sa dispara registru de evidenta al orelor efectuate lunar de mine, detin copiile foto ale orelor lucrate.

De ce doresc sa vad pv de constatare al insp.itm?
Deoarece vreau sa stiu cum s-a rezolvat "inspectia". Faptul ca primesc acasa raspunsul itm conform "ca au fost gasite nereguli" fara a fi si specificate, mi se pare o nedreptate.

Alte discuții în legătură

Cerere respinsa de angajator Alin Gheorghe Alin Gheorghe buna ziua! intrucat de fiecare data cand am avut nevoie de ajutor si vi l-am cerut ati fost intotdeauna promti si concreti,rezultatele fiind ... (vezi toată discuția)
30 de zile de la depunerea unei sesizari catre: i.t.m.bucuresti-inspectia muncii -garda financiara. nici un raspuns... ContSters212747 ContSters212747 Pe data de 23.06.2011 ( luna Iunie ) am sesizat Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti- In legatura cu contracte de munca Semnate numai de patron Noi ... (vezi toată discuția)
Control itm kadet18 kadet18 buna seara doresc sa fac o sesizare catre itm ,si vreau sa stiu daca in urma controlului inspectorul este obligat sa -mi inmineze o copie a procesului verbal ... (vezi toată discuția)